logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
waldron18  
#1 Posted : Friday, June 28, 2019 8:59:08 AM(UTC)
waldron18

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/23/2015(UTC)
Posts: 72
Location: Australia

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Just wondering if people could recommend a decent size audio interface you have not had any issues with in vMix?

I've tried a Focusrite 18i20 and a Focusrite 6i6 and both give me some "ticking" audio every now and then which is not good. I have increased the buffer to the maximum 20ms of the devices and still no improvement.

Any help to fix it, or suggestions on a different device would be appreciated.

Thanks!
richardgatarski  
#2 Posted : Friday, June 28, 2019 5:12:37 PM(UTC)
richardgatarski

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 2/18/2014(UTC)
Posts: 1,376
Location: Stockholm

Thanks: 110 times
Was thanked: 213 time(s) in 177 post(s)
my guess is that you have mixed sample rates in the chain. vMix's default is 48 kHz, check all audio playback and recording devices in Window's Cotrol panel/Sound
sinc747  
#3 Posted : Tuesday, July 2, 2019 7:46:52 AM(UTC)
sinc747

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/2/2013(UTC)
Posts: 840
Man
United States
Location: Fairhope, Alabama USA

Thanks: 367 times
Was thanked: 161 time(s) in 134 post(s)
But ticking in audio can be a symptom of a hardware issue as well. I had ticking in my audio for a few months, then the motherboard died. New motherboard... no ticking.

I like the Behringer UMC404HD as an audio interface. It is the one that Martin & Tim use for their monthly vMic Fun Time Live shows. It is USB-powered and all four of the Behringer's audio sources can be added into vMix as separate audio inputs using the ASIO drivers supplied with the Behringer.

- Tom
waldron18  
#4 Posted : Monday, August 12, 2019 8:23:22 PM(UTC)
waldron18

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/23/2015(UTC)
Posts: 72
Location: Australia

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
So I've been tweaking things and I'm still getting the issue. It seems to be made worse when I'm recording. I have made sure everything is set to 48khz sample rate (focusrite, vmix and windows). However in vmix recording you can't select 48khz... any idea why? Could this be causing an issue?

Any other thoughts what it could be?

Cheers
Users browsing this topic
Similar Topics
Behringer X1204USB Audio interface / Mixer (3rd Party Software and Development)
by thargrove 3/24/2018 2:12:50 PM(UTC)
Browser support for audio interfaces with vMix Call (vMix Call)
by noneric 1/31/2018 7:13:21 AM(UTC)
2 USB audio interfaces? (Hardware Compatibility)
by spencerm24 9/23/2017 2:45:12 PM(UTC)
Problems Adding Audio Input (line in, Audio Interface) (Hardware Compatibility)
by PVP 3/28/2015 6:35:57 PM(UTC)
Audio interface.. and compression limiter function (Feature Requests)
by isaia 7/23/2013 5:41:44 AM(UTC)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.