logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Hard Knox Talks  
#1 Posted : Saturday, November 13, 2021 12:20:59 AM(UTC)
Hard Knox Talks

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 9/7/2021(UTC)
Posts: 2
Canada
Location: SASKATOON

Hey all, new here. When I try to add a second vMix call to my production, The second call doesn't work about half the time, even from multiple different devices and settings. I don't know how to explain it but if I remove the first caller, then add the second caller it works, i can then add the first caller with a new link, its very confusing. I hope that makes sense, has anyone experienced this? I cant seem to find any information on this specific scenario.
mavik  
#2 Posted : Sunday, November 14, 2021 5:07:15 AM(UTC)
mavik

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/23/2017(UTC)
Posts: 1,164
Man
Location: Germany

Thanks: 3 times
Was thanked: 167 time(s) in 149 post(s)
What license are you on
Hard Knox Talks  
#3 Posted : Sunday, November 14, 2021 6:36:46 AM(UTC)
Hard Knox Talks

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 9/7/2021(UTC)
Posts: 2
Canada
Location: SASKATOON

vMix Pro. is that what you mean?
mavik  
#4 Posted : Sunday, November 14, 2021 6:50:59 AM(UTC)
mavik

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/23/2017(UTC)
Posts: 1,164
Man
Location: Germany

Thanks: 3 times
Was thanked: 167 time(s) in 149 post(s)
Ok, with PRO you have 8 calls. I thought initially you might be on HD which is just one call.
I just did a show with several calls this week and no issues.
The calls are based on webRTC. Apart from the license level there shouldn't an limitations on it technically. I assume your bandwidth available isn't a bottleneck.
Chris Daum  
#5 Posted : Sunday, November 21, 2021 10:46:23 AM(UTC)
Chris Daum

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/20/2020(UTC)
Posts: 74
Man
Germany

Thanks: 13 times
Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
possibly a network issue.

Run a speedtest, if the result is good
then monitor your network.

couple of NDI streams in the network?
lot of guests causing a lot of traffic?
from the vMix place lot of components (switchers and all that stuff) to the internet?

many possible reasons!
Users browsing this topic
Similar Topics
Multiple to multiple VMIX calls audio issues (vMix Call)
by Ronp@hakolsound.co.il 10/23/2020 5:05:02 AM(UTC)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.