logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
spencerm24  
#1 Posted : Sunday, April 22, 2018 12:59:43 PM(UTC)
spencerm24

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 9/23/2017(UTC)
Posts: 248
Location: Toronto

Thanks: 13 times
Was thanked: 19 time(s) in 17 post(s)
Has anyone had any luck getting a MIDI controller such as the Akai APC Mini to work over a KVM ethernet extender. My vMix machine is in a rack room about 100ft away, and is connected via KVM to the computer monitor, keyboard and mouse. Everything else works as normal, but my APC Mini isn't registering any button presses despite being lit up. Anyone have any luck or ideas on a longer run Midi controller?
TuesdaysLive  
#2 Posted : Sunday, April 22, 2018 3:17:12 PM(UTC)
TuesdaysLive

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/10/2017(UTC)
Posts: 96
United States

Thanks: 13 times
Was thanked: 14 time(s) in 12 post(s)
Machine? OS?
Does the MIDI controller work with any other application?
IceStream  
#3 Posted : Sunday, April 22, 2018 5:14:37 PM(UTC)
IceStream

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/7/2012(UTC)
Posts: 2,398
Man
Location: Canada

Thanks: 32 times
Was thanked: 446 time(s) in 421 post(s)
@ spencerm24

At what point are you attaching the device?
In order to be recognized by vMix, it needs to be connected before launching vMix and enabled in Shortcuts and Activators settings window.
(not sure if that is the issue or not, but thought I should bring it to everyone's awareness)


Ice
thanks 1 user thanked IceStream for this useful post.
rowby on 4/23/2018(UTC)
spencerm24  
#4 Posted : Monday, April 23, 2018 9:44:40 AM(UTC)
spencerm24

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 9/23/2017(UTC)
Posts: 248
Location: Toronto

Thanks: 13 times
Was thanked: 19 time(s) in 17 post(s)
IceStream wrote:
@ spencerm24

At what point are you attaching the device?
In order to be recognized by vMix, it needs to be connected before launching vMix and enabled in Shortcuts and Activators settings window.
(not sure if that is the issue or not, but thought I should bring it to everyone's awareness)


Ice



Good point, I did try multiple connection options, rebooted windows, etc, it connects sorta in that the lights light up, and the audio faders work some of the time, but the button's do not function.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.