logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

4 Pages«<234
Options
Go to last post Go to first unread
xun  
#61 Posted : Saturday, September 11, 2021 10:59:06 AM(UTC)
xun

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 6/5/2019(UTC)
Posts: 24
Germany

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
vMix-API delivers wrong GAIN value for all audio channels until the value changes.

1. create new project
2. change audio gain value
3. save project and reopen it
4. check API-XML for the gain value and the real set gain -> its not the same until the gain value changes via fader, midi-cmd, ... then the xml value is updated correctly.


JimJim
XUN
admin  
#62 Posted : Saturday, September 11, 2021 12:57:56 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,783
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3365 time(s) in 1295 post(s)
I cannot replicate that behavior.
Note that gainDb is a floating point value, and may be a slightly different fraction to what is displayed on screen in vMix.
(3.9 vs 4 in vMix).

This is unavoidable and you can round the value to 0 decimal places yourself if you require.
xun  
#63 Posted : Sunday, September 12, 2021 4:49:54 AM(UTC)
xun

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 6/5/2019(UTC)
Posts: 24
Germany

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi .. sry, i was confuses ... it was my mistake. My problem is created by the not existing activator for "gain" for my behringer knob's.


JimJim
XUN
ysidea  
#64 Posted : Sunday, September 12, 2021 10:00:14 PM(UTC)
ysidea

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/31/2019(UTC)
Posts: 1
Canada
Location: St-Hubert

Originally Posted by: suburbazine Go to Quoted Post
I've encountered an NDI issue in V24, one that's not present in V23. (latest versions of each)

The issue was also present in the prerelease version of v24 but I guess I shouldn't have marked it off as something that was just a beta thing.

The issue with NDI is the encoder transport from vMix output is dropping bursts of frames every few seconds, running 1080p59.94. It happens on all resolutions and the current system is at less than 15% utilization. Reverting back to v23 with same settings has no issue.

NDI input seems unaffected.

i9-9980XE
Quadro P5000
128GB RAM
10Gbe NICs




Hi, I also happenned to have the same issue as you around the same time (in February) I also have about the same specs as you on my system. I'm using an RME Dante as my audio interface. And I actually started getting dropped frame starting the 20H2 windows update.

So my issue wasn't NDI but it was my sound. The sound glitches weren't noticeable during speaking event, but in live music show, it was noticeable. Using LatencyMon showed me that the new wdf01000.sys causing high latency at the exact same time I was getting audio drop out and NDI glitches.

I end out using my Usb-c port on my GPU (different chipset/driver) and had no issue since. I believe it was fix in Kb5004296 but I haven't extensively tested it. I also made a small startup script that move my audio drivers threads onto cpu core other than 0 and 1.

I'm just leaving that comment, a bit late, in case it might help someone.
umek  
#65 Posted : Friday, September 17, 2021 4:24:31 AM(UTC)
umek

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 4/8/2015(UTC)
Posts: 28
Location: Zagreb

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi!

Can you share the startup script?

Thx
Users browsing this topic
4 Pages«<234
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.