logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
svetotehnik  
#1 Posted : Thursday, May 13, 2021 5:04:02 PM(UTC)
svetotehnik

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/6/2020(UTC)
Posts: 16
Russian Federation
Location: Saint-Petersburg

Thanks: 4 times
Hello!

On vMix 24 got capture problem. If I adding more then 2 inputs via Decklink Duo 2 framerate is falling form 50 to smthing like 15-25

Render time is about 6 ms, GPU Mem: 21%, CPU vMix 7%, Total 12%, so system load is not too high

input 1 - Notebook 1920x1080@50p
input 3 - Notebook 1920x1080@50p
input 2 - Camera - Sony PXW-Z150 1920x1080@50p or 1920x1080@50i
input 4 - Camera - Sony PXW-Z150 1920x1080@50p or 1920x1080@50i

operating system - Windows 10
motherboard - B460 AORUS PRO AC
processor - Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU
graphic card - NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER
RAM - 32 Gb

attempts to solve the problem:

in BIOS Above 4G Decoding is enabled
changed Desktop Video from 12 to 11.7
reinstall and update vMix
changed camera output from 1920x1080@50p to 1920x1080@50i
Mathijs  
#2 Posted : Sunday, May 23, 2021 6:01:31 AM(UTC)
Mathijs

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 5/24/2015(UTC)
Posts: 367
Location: Netherlands

Thanks: 16 times
Was thanked: 79 time(s) in 71 post(s)
In the manual of your board you can find this:

1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
* The PCIEX4 slot shares bandwidth with the M2P_SB connector. The PCIEX4 slot operates at up to x2 mode when a PCIe SSD is installed in the M2P_SB connector.

And your problem looks like the card has only enough bandwidth for 2 camera's.
So I would investigate this, is there a SSD installed in M2P_SB?
thanks 1 user thanked Mathijs for this useful post.
svetotehnik on 5/28/2021(UTC)
svetotehnik  
#3 Posted : Friday, May 28, 2021 11:41:02 PM(UTC)
svetotehnik

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/6/2020(UTC)
Posts: 16
Russian Federation
Location: Saint-Petersburg

Thanks: 4 times
solution was to change Window Capture Method to GDI. With this setting Fullscreens works fine
svetotehnik  
#4 Posted : Friday, May 28, 2021 11:42:30 PM(UTC)
svetotehnik

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/6/2020(UTC)
Posts: 16
Russian Federation
Location: Saint-Petersburg

Thanks: 4 times
Originally Posted by: Mathijs Go to Quoted Post
In the manual of your board you can find this:

1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
* The PCIEX4 slot shares bandwidth with the M2P_SB connector. The PCIEX4 slot operates at up to x2 mode when a PCIe SSD is installed in the M2P_SB connector.

And your problem looks like the card has only enough bandwidth for 2 camera's.
So I would investigate this, is there a SSD installed in M2P_SB?


no SSD installed, 4 lines is enough for 4 inputs. Problem was in Window Capture Method
porez  
#5 Posted : Monday, June 7, 2021 4:45:57 AM(UTC)
porez

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/25/2013(UTC)
Posts: 5
Location: Czech republic

Originally Posted by: svetotehnik Go to Quoted Post
solution was to change Window Capture Method to GDI. With this setting Fullscreens works fine


Can you help me please where to change it?

Thanks
svetotehnik  
#6 Posted : Friday, June 11, 2021 5:59:36 PM(UTC)
svetotehnik

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/6/2020(UTC)
Posts: 16
Russian Federation
Location: Saint-Petersburg

Thanks: 4 times
Originally Posted by: porez Go to Quoted Post
Originally Posted by: svetotehnik Go to Quoted Post
solution was to change Window Capture Method to GDI. With this setting Fullscreens works fine


Can you help me please where to change it?

Thanks


UserPostedImage
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.