logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
MarkNF82  
#1 Posted : Saturday, March 6, 2021 9:14:10 AM(UTC)
MarkNF82

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/16/2018(UTC)
Posts: 47
Canada
Location: Newfoundland & Labrador

Thanks: 1 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Hi Everyone,

I have 2, HP Z640 workstations, one at church one at home. Due to other issues at church I have replaced the UMC404HD with an analog mixer connected to the PC via analog line in, which has solved the issues.

I brought the UMC404HD home to do some testing. Here's what I found:

Audio Source

20 Min Recording
1khz tone generator connected directly to UMC404HD input #1.

Results

AUDACITY = 20 minutes no dropouts or other issues.

vMix = Dropouts occur at the following times.

50sec
2m47s
4m43s
6m44s
8m44s
10m40s
12m39s
14m37s
16m36s
18m38s

I have attached a photo of the drop out. Each one is identical. As you can see they do not last very long, however because they are so short, they sound like pops in the audio. Audio stays in sync with video for the duration of the recording.

I have tried various power management and USB setting recommendations, but as it's recording without issue in Audacity, it seems to be a vMix only problem. Also, it is not just on the recorded file, but also during live streams as well so I assume the recording file format is not suspect.

Any help would be great.
Thanks

tone.jpg (43kb) downloaded 0 time(s).

Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.