logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
ispyisail  
#1 Posted : Monday, September 7, 2020 6:50:28 PM(UTC)
ispyisail

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/8/2017(UTC)
Posts: 51

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Hi all

When I import some scripture text is get a "?" symbol


UserPostedImage

I've managed to locate the problem down to this symbol >> ” << which is different to the one on my keyboard >> " <<



Full Example Text

27. even he who comes after me, the strap of whose sandal I am not worthy to untie.”

Does anybody have some solutions for this problem?
ispyisail  
#2 Posted : Saturday, September 12, 2020 6:14:55 AM(UTC)
ispyisail

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/8/2017(UTC)
Posts: 51

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
After some thought I come to the conclusion that its a vMix Bug?
doggy  
#3 Posted : Saturday, September 12, 2020 6:45:58 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 2,283
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 123 times
Was thanked: 408 time(s) in 337 post(s)
Originally Posted by: ispyisail Go to Quoted Post
After some thought I come to the conclusion that its a vMix Bug?


Yes the bug is in the text source
If it is coming from a file saved in ANSI encoding this will be the result , needs to be UTF-8 encoding

So not a vMix bug at all
ispyisail  
#4 Posted : Sunday, September 13, 2020 7:03:10 PM(UTC)
ispyisail

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/8/2017(UTC)
Posts: 51

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
From the best I can tell the character is UTF-8

http://www.ltg.ed.ac.uk/...=%E2%80%9D&mode=char

UserPostedImage
doggy  
#5 Posted : Sunday, September 13, 2020 7:20:51 PM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 2,283
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 123 times
Was thanked: 408 time(s) in 337 post(s)
Right so save your files with UTF encoding as your current apparently isn't

Can easily test it with notepad or alike ( gives you the option to save as ANSI or UTF-8)
ispyisail  
#6 Posted : Sunday, September 13, 2020 7:53:46 PM(UTC)
ispyisail

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/8/2017(UTC)
Posts: 51

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Thanks for the tips

I'll work more on this latter

UserPostedImage
ispyisail  
#7 Posted : Sunday, September 13, 2020 7:58:06 PM(UTC)
ispyisail

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/8/2017(UTC)
Posts: 51

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
In getting the text from the application "Theword" then using "Autohotkey" to format and save the text for vMix import

I suspect Autohotkey is not saving in the correct format

again. thanks for the tips
doggy  
#8 Posted : Sunday, September 13, 2020 8:06:07 PM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 2,283
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 123 times
Was thanked: 408 time(s) in 337 post(s)
ispyisail  
#9 Posted : Wednesday, September 16, 2020 6:29:59 PM(UTC)
ispyisail

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/8/2017(UTC)
Posts: 51

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
@doggy

That fixed the problem 100%

Thanks


AutoHotkey code

Code:
^P::

FileDelete,C:\Users\Public\Documents\clip.csv
Fileappend,%clipboard%,C:\Users\Public\Documents\clip.csv, UTF-8
return


Just had to add "UTF-8"
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.