logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Hawkschamp2010  
#1 Posted : Monday, June 10, 2019 1:44:42 AM(UTC)
Hawkschamp2010

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/10/2019(UTC)
Posts: 7
United States

I am using the trial version of vmix to see if it worth buy for a sports team i work with, we are using the elgato software to stream to Youtube but i fell the system created by vmix would work better for the team and that if i can use the trial fr this season and get it to work then the team would buy it for next season. After geting used to the software and seting most things up i tried connect the elgato hd60 S to the program and it would not connect at first. I tried checking to see if i had the latest software and fixed that and was able to get it to connect but the imput just shows the elgato loading screen even though the elgato capture software shows the camera working fine. I tried running the elgato configuration plugin from this site but it could not detect any devices. Any help would be appreciated.


2019-06-09 (2).png (474kb) downloaded 2 time(s). 2019-06-09 (1).png (2,880kb) downloaded 0 time(s). 2019-06-09.png (366kb) downloaded 0 time(s).
SportsNetUSA.net  
#2 Posted : Monday, June 10, 2019 3:38:53 AM(UTC)
SportsNetUSA.net

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/7/2015(UTC)
Posts: 500
Location: California

Thanks: 94 times
Was thanked: 100 time(s) in 93 post(s)
Hawkschamp2010  
#3 Posted : Monday, June 10, 2019 7:28:57 AM(UTC)
Hawkschamp2010

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/10/2019(UTC)
Posts: 7
United States

I have tried this and it keeps saying it can't find any devices. Would this have anything to do with the program being on the free trial.
SportsNetUSA.net  
#4 Posted : Monday, June 10, 2019 8:21:37 AM(UTC)
SportsNetUSA.net

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/7/2015(UTC)
Posts: 500
Location: California

Thanks: 94 times
Was thanked: 100 time(s) in 93 post(s)
Have you tried changing the Frame Rate to 30p?
Hawkschamp2010  
#5 Posted : Tuesday, June 11, 2019 12:06:10 AM(UTC)
Hawkschamp2010

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/10/2019(UTC)
Posts: 7
United States

Didn't change anything, is there a better capture card that works with vmix?
Hawkschamp2010  
#6 Posted : Tuesday, June 11, 2019 12:08:30 AM(UTC)
Hawkschamp2010

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/10/2019(UTC)
Posts: 7
United States

I guess i have to close the elgato program as the two cannot run simultaneously, the camera appears when one vmix is open.
doggy  
#7 Posted : Tuesday, June 11, 2019 1:07:37 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 1,233
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 67 times
Was thanked: 210 time(s) in 185 post(s)
Originally Posted by: Hawkschamp2010 Go to Quoted Post
I guess i have to close the elgato program as the two cannot run simultaneously, the camera appears when one vmix is open.


Make sense not ? like you can not open your webcam in 2 different programs at once also.
FYI you never mentioned you had both the elgato program and vMix open at the same time.
Hawkschamp2010  
#8 Posted : Tuesday, June 11, 2019 6:24:19 AM(UTC)
Hawkschamp2010

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/10/2019(UTC)
Posts: 7
United States

I thought it had to be because some other video softwares needed both to be open.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.