logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
kevinrhaggerty  
#1 Posted : Saturday, January 12, 2019 6:43:41 AM(UTC)
kevinrhaggerty

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/6/2018(UTC)
Posts: 5
United States
Location: Virginia

Thanks: 1 times
I was originally running vMix on a laptop with specs that were probably not up to par, and the results evidenced that.

Today, I purchase a desktop tower with specs that were supposed to meet requirements (16gb DDR4 RAM, SSD, Nvidia 1060 video card, Intel i7 3.3GHz CPU, Win 10). I have a HDMI capture device that is also supposed to meet specifications (Yuan 570HD PRO HDMI). I'm using a PreSonus AudioBox for sound. I'm on very fast WiFi (upwards of 100 Mbps down).

However, the video is very choppy.

What could I be doing wrong?

Our service is Sunday, and I'm very anxious now.

Help!
ask  
#2 Posted : Saturday, January 12, 2019 6:55:11 AM(UTC)
ask

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/13/2012(UTC)
Posts: 860
Australia
Location: Melbourne

Thanks: 135 times
Was thanked: 151 time(s) in 137 post(s)
There are several potential causes. With the info above it is hard to judge. PM me if you want me to take a look remotely.
rnhturner  
#3 Posted : Thursday, January 17, 2019 11:55:08 AM(UTC)
rnhturner

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/4/2018(UTC)
Posts: 14

I am experiencing the same thing. I have 1070ti graphics card and Blackmagic Design 563980Z-12 DeckLink Quad 2 8-Channel 3G-SDI Capture and Playback Card.

All my other specs are better or at least the minimum vMix specs for 4 camera replay.

Last night I was only switching and streaming in 1080/60. Near the 2 1/2 hour point it started getting choppy and audio was distorted. I am using behringer uh404?? for audio.

Originally Posted by: kevinrhaggerty Go to Quoted Post
I was originally running vMix on a laptop with specs that were probably not up to par, and the results evidenced that.

Today, I purchase a desktop tower with specs that were supposed to meet requirements (16gb DDR4 RAM, SSD, Nvidia 1060 video card, Intel i7 3.3GHz CPU, Win 10). I have a HDMI capture device that is also supposed to meet specifications (Yuan 570HD PRO HDMI). I'm using a PreSonus AudioBox for sound. I'm on very fast WiFi (upwards of 100 Mbps down).

However, the video is very choppy.

What could I be doing wrong?

Our service is Sunday, and I'm very anxious now.

Help!


admin  
#4 Posted : Thursday, January 17, 2019 12:07:26 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,138
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2239 time(s) in 1008 post(s)
It is best to drop us an email to info@vmix.com.au so we can help diagnose what is happening.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.