logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

4 Pages123>»
Options
Go to last post Go to first unread
admin  
#1 Posted : Friday, April 27, 2018 9:25:50 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,166
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2287 time(s) in 1018 post(s)
vMix 21 Preview (21.0.0.32 Beta) is here!

Please Note: This is a preview release for those who like to live on the edge! There will still be some bugs, so it is not recommended for production use.

Your feedback is greatly appreciated, please report any bugs or issues in this thread.

Note: New features should not be submitted here, please use the Feature Requests forum instead.

Download Links

vMix
http://cdn.vmix.com/download/vmix21preview.exe

New Features and Changes

* New Colour Correction tab on every input
Provides professional 3-way Lift/Gamma/Gain/Hue/Saturation colour correction
with industry standard colour wheels and bars.
* New Waveform Monitor and Vectorscope for Preview and Input Settings
Use RGB icon to select between Waveform, RGB Parade, Vectorscope and split (side by side) display options.
Vectorscope includes skin tone line.
* New independent streaming support
All three streams can now be controlled independently. If one stops the others will continue.
This also allows a different audio bus to be sent to each stream to support multi lingual streaming setups.
* New Square (1:1) and Vertical (9:16) streaming options will automatically crop the sides of the video to fit.
New Square, Vertical Safe Area lines added to assist with adjusting the viewable area.
* MultiView Output now supports custom input layouts instead of 1-8.
Can also be used to assign monitors based on input type, for example to always show the first
4 cameras in the first row regardless of input position.
* Added support for SSL with Facebook, select the Secure Connection tickbox in Facebook settings to enable.
Can also be used to allow streaming to Facebook on networks with web filtering or proxy restrictions.
* New shortcuts:
SetVolumeFade: automates fading of audio based on a custom duration in milliseconds
SetOutput2,3,4
ColourCorrectionAuto
ColourCorrectionReset
SetCCX shortcuts to adjust Lift/Gamma/Gain/Hue/Saturation, with MIDI device support
Start/StopStreaming functions support optional value to select stream number
InputPreviewShowHide: Show and hide the large input preview window
* Improved NDI output support: Outputs can now be toggled without restarting vMix. New advanced output options such as Audio Channel and Alpha Channel.
* Windows Update is now disabled automatically while vMix is running to prevent updates
installing unexpectedly in the background.
* New OnCountdownCompleted trigger for titles
* Inputs.Find in Scripting API now supports numbers in addition to input names
* All dropdown Input lists now include input number first to make it easy to find inputs in large setups
* Improved support for JSON feeds in Data Sources
* Dragging and dropping content into vMix will now be added to recent items to make it easy to find
those items in the future
* New Performance Alerts - If CPU or GPU exceed a certain threshold, an alert will appear in the status
bar at the bottom of vMix.
* X-Keys T-Bar/Jog/Shuttle support added
* Added Activator for MultiCorder
* PTZ Optics ZCAM support
* Support for AJA Io 4K Plus and new Kona HDMI
* New repeat checkbox in vMix Social. When unchecked vMix Social will only display new posts once.
* Improved German translation
* Fixed Focus/Zoom issues with Sony VISCA over IP provider.
* New Activators support in TCP API

For more information on vMix and how it works see the help file:
http://help.vmix.com/21/

Regards,

Martin
vMix
thanks 45 users thanked admin for this useful post.
DWAM on 4/27/2018(UTC), mjgraves on 4/27/2018(UTC), corporatejames on 4/27/2018(UTC), DYosua on 4/27/2018(UTC), Len56 on 4/27/2018(UTC), ask on 4/27/2018(UTC), sinc747 on 4/27/2018(UTC), vijay6672 on 4/27/2018(UTC), SHMD on 4/27/2018(UTC), Nick on 4/27/2018(UTC), Video Dave on 4/28/2018(UTC), stigaard on 4/28/2018(UTC), mburel1980 on 4/28/2018(UTC), Stavlin on 4/28/2018(UTC), StepBackInTime_TV on 4/28/2018(UTC), ON.tv Channels on 4/28/2018(UTC), JoseL on 4/28/2018(UTC), floz23 on 4/28/2018(UTC), prass on 4/28/2018(UTC), chiscort on 4/28/2018(UTC), richardgatarski on 4/28/2018(UTC), Zetor1980 on 4/28/2018(UTC), Barney Box Lane on 4/28/2018(UTC), stevespaw on 4/28/2018(UTC), seb666 on 4/28/2018(UTC), h2video.nl on 4/28/2018(UTC), mgrayeb on 4/28/2018(UTC), seomaii on 4/28/2018(UTC), QuiapoChurch on 4/29/2018(UTC), monamiga on 4/29/2018(UTC), digitalalps on 4/29/2018(UTC), Cormac on 4/29/2018(UTC), Ittaidv on 4/29/2018(UTC), dionv on 4/29/2018(UTC), Peter B on 4/29/2018(UTC), BETech on 4/30/2018(UTC), matteoarrigone on 5/1/2018(UTC), Ario on 5/1/2018(UTC), slb5146 on 5/2/2018(UTC), madness on 5/2/2018(UTC), rowby on 5/3/2018(UTC), MycroBeat99 on 5/4/2018(UTC), allayit on 5/7/2018(UTC), RJF on 5/11/2018(UTC), kol0 on 5/15/2018(UTC)
DWAM  
#2 Posted : Friday, April 27, 2018 9:34:19 PM(UTC)
DWAM

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/20/2014(UTC)
Posts: 2,121
Man
France
Location: Bordeaux, France

Thanks: 149 times
Was thanked: 605 time(s) in 469 post(s)
So cool! Thanks
thanks 2 users thanked DWAM for this useful post.
guztavo on 5/1/2018(UTC), Damn2Good4U on 5/8/2018(UTC)
Len56  
#3 Posted : Friday, April 27, 2018 9:47:01 PM(UTC)
Len56

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/30/2014(UTC)
Posts: 211
Man
United Kingdom
Location: London, UK

Thanks: 23 times
Was thanked: 24 time(s) in 21 post(s)
Thanks Martin great stuff
ben1000  
#4 Posted : Friday, April 27, 2018 10:41:08 PM(UTC)
ben1000

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/5/2017(UTC)
Posts: 71
Location: Phoenix

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
Will this run along side standard vMix on the same computer? Or does it need to be installed on it's own?

Best,

Ben

ask  
#5 Posted : Friday, April 27, 2018 11:50:57 PM(UTC)
ask

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/13/2012(UTC)
Posts: 874
Australia
Location: Melbourne

Thanks: 136 times
Was thanked: 154 time(s) in 140 post(s)
I have done a couple of installs on different machine with varying specs. In each case I am getting vMixNDIHelper crashes. THese are machines with the NDI/HX drivers installed. vMix seems to be working fine however and I am still able to bring in NDI and NDI/HX sources.
ask  
#6 Posted : Saturday, April 28, 2018 12:06:40 AM(UTC)
ask

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/13/2012(UTC)
Posts: 874
Australia
Location: Melbourne

Thanks: 136 times
Was thanked: 154 time(s) in 140 post(s)
ben1000 wrote:
Will this run along side standard vMix on the same computer? Or does it need to be installed on it's own?

Best,

Ben



It will overwrite an existing install. You can rollit back however by simply re-installing the old version.
corporatejames  
#7 Posted : Saturday, April 28, 2018 12:12:15 AM(UTC)
corporatejames

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/2/2015(UTC)
Posts: 364
Man
Australia
Location: Sydney

Thanks: 277 times
Was thanked: 73 time(s) in 61 post(s)
ask wrote:
I have done a couple of installs on different machine with varying specs. In each case I am getting vMixNDIHelper crashes. THese are machines with the NDI/HX drivers installed. vMix seems to be working fine however and I am still able to bring in NDI and NDI/HX sources.

Andrew Check that Antivirus is not detecting the file on install. I have my Avast do scans on some of the files on install but nothing to worry about.
Could be why it has crashed as AV stopping the file from running temporarily.
ask  
#8 Posted : Saturday, April 28, 2018 3:07:31 AM(UTC)
ask

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/13/2012(UTC)
Posts: 874
Australia
Location: Melbourne

Thanks: 136 times
Was thanked: 154 time(s) in 140 post(s)
corporatejames wrote:
ask wrote:
I have done a couple of installs on different machine with varying specs. In each case I am getting vMixNDIHelper crashes. THese are machines with the NDI/HX drivers installed. vMix seems to be working fine however and I am still able to bring in NDI and NDI/HX sources.

Andrew Check that Antivirus is not detecting the file on install. I have my Avast do scans on some of the files on install but nothing to worry about.
Could be why it has crashed as AV stopping the file from running temporarily.



Good idea, but it happens on machines with and without Anti-virus on.
StepBackInTime_TV  
#9 Posted : Saturday, April 28, 2018 3:15:30 AM(UTC)
StepBackInTime_TV

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2016(UTC)
Posts: 77
Man
United Kingdom
Location: UK

Thanks: 4 times
Was thanked: 10 time(s) in 8 post(s)
Wow Martin! Fantastic! Thank you so much for all these excellent new features. So many of these are things I hoped vMix would be able to do one day, and now it can!

Many Many Thanks!

Giles.
thanks 1 user thanked StepBackInTime_TV for this useful post.
ON.tv Channels on 4/28/2018(UTC)
admin  
#10 Posted : Saturday, April 28, 2018 3:24:02 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,166
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2287 time(s) in 1018 post(s)
ask,

See if this NDI-HX driver resolves the issue:
https://forums.vmix.com/...ts&m=52379#post52379

If not, I would be interested in logging in to the machine remotely if possible
to run some diagnostics, it sounds like the HX source is causing the helper app to crash and I would really like to know why!
Barney Box Lane  
#11 Posted : Saturday, April 28, 2018 7:29:32 AM(UTC)
Barney Box Lane

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/21/2017(UTC)
Posts: 274
Location: Uk

Thanks: 20 times
Was thanked: 27 time(s) in 25 post(s)
you're absolute legends!! audio fade!! so happy thank you so much
doggy  
#12 Posted : Saturday, April 28, 2018 7:50:41 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 1,192
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 67 times
Was thanked: 205 time(s) in 182 post(s)
ben1000 wrote:
Will this run along side standard vMix on the same computer? Or does it need to be installed on it's own?

Best,

Ben



install in another directory
AlanZ  
#13 Posted : Saturday, April 28, 2018 1:20:47 PM(UTC)
AlanZ

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/11/2015(UTC)
Posts: 281
Location: NJ

Thanks: 4 times
Was thanked: 35 time(s) in 29 post(s)
In customizing the Multiview output in Setup>Otuputs/NDI, for each layout, the available items are two fewer than the selected multiview display...
The first two tiles always show Preview and Output... and then the remaining tiles are available for customization.

For example, in the 16 tile display, there are 14 dropdown lists to configure. In the 4 tile display there are 2 dropdown lists.

The default for each layout should likely have the preview and output as the first two, but as long as we're customizing... the additional flexibility to control all of the tiles could be welcome.

It's not a big thing, but is there a way to configure the entire set of tiles? For example, I might not want to show the preview screen.

thanks 1 user thanked AlanZ for this useful post.
niemi on 4/29/2018(UTC)
niemi  
#14 Posted : Sunday, April 29, 2018 4:20:43 PM(UTC)
niemi

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 2/16/2017(UTC)
Posts: 136
Location: Denmark

Thanks: 24 times
Was thanked: 13 time(s) in 11 post(s)
AlanZ wrote:
In customizing the Multiview output in Setup>Otuputs/NDI, for each layout, the available items are two fewer than the selected multiview display...
The first two tiles always show Preview and Output... and then the remaining tiles are available for customization.

For example, in the 16 tile display, there are 14 dropdown lists to configure. In the 4 tile display there are 2 dropdown lists.

The default for each layout should likely have the preview and output as the first two, but as long as we're customizing... the additional flexibility to control all of the tiles could be welcome.

It's not a big thing, but is there a way to configure the entire set of tiles? For example, I might not want to show the preview screen.


+1

Sometimes we don't need preview and output in the multiviewer either, but only the sources.
Peter B  
#15 Posted : Sunday, April 29, 2018 5:35:31 PM(UTC)
Peter B

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/14/2013(UTC)
Posts: 264
Man
Location: Australia

Thanks: 36 times
Was thanked: 37 time(s) in 35 post(s)
Colour correction, waveforms and many other new features,
this should be V22

Thanks for this unique product.
admin  
#16 Posted : Monday, April 30, 2018 3:53:31 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,166
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2287 time(s) in 1018 post(s)
vMix 21.0.0.34 uploaded!

http://cdn.vmix.com/download/vmix21preview.exe

Changes/Fixes:

* New Key/Fill output support with compatible Blackmagic devices.
If the device supports Key/Fill a new Alpha Channel dropdown will appear in Settings -> External Output
The following devices are known to work:
-Decklink 4K Extreme / Extreme 12G / Pro
-Decklink Duo 2 / Quad 2 (when Port 1 is configured to Port 1 + 3 mode in Desktop Video Utility)
-UltraStudio 4K / 4K Extreme / 4K Extreme 3 / HD Mini

* Fixed issue with NDI output audio channel selection
* Fixed vMix not closing properly after adding a Blackmagic device that has no video source connected.
* Fixed manual focus issues with Sony VISCA over IP PTZ provider
thanks 8 users thanked admin for this useful post.
BETech on 4/30/2018(UTC), corporatejames on 4/30/2018(UTC), sinc747 on 4/30/2018(UTC), ON.tv Channels on 4/30/2018(UTC), seb666 on 4/30/2018(UTC), stigaard on 4/30/2018(UTC), PrepSpin on 4/30/2018(UTC), monamiga on 5/1/2018(UTC)
suburbazine  
#17 Posted : Monday, April 30, 2018 12:27:30 PM(UTC)
suburbazine

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 8/7/2017(UTC)
Posts: 5
Location: Baton Rouge, LA

Thanks: 1 times
What's the determination factor for GPU overload? It seems to be set at the 65% utilization mark.
Priders  
#18 Posted : Monday, April 30, 2018 12:38:52 PM(UTC)
Priders

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 4/30/2018(UTC)
Posts: 1
Man
Location: Birmingham, UK

Hi

This is a fantastic update but, the scale for the colour waveform is odd. The lines do not represent 10IRE.

The bottom one is 0 the fourth is 50 and the top, eight line is 100.

Can this be changed to a line every 10 from 0 to 100?

Even better would be -10 to 110 IRE.

Only a suggestion as this is still a fantastic addition to an already great product.
ask  
#19 Posted : Monday, April 30, 2018 8:31:04 PM(UTC)
ask

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/13/2012(UTC)
Posts: 874
Australia
Location: Melbourne

Thanks: 136 times
Was thanked: 154 time(s) in 140 post(s)
admin wrote:
ask,

See if this NDI-HX driver resolves the issue:
https://forums.vmix.com/...ts&m=52379#post52379

If not, I would be interested in logging in to the machine remotely if possible
to run some diagnostics, it sounds like the HX source is causing the helper app to crash and I would really like to know why!



Martin, that seems to have fixed it on the more powerful machine. I still get the failure on a low powered Duo-Core test machine I run SD basic on. Not fussed that the error shows there as it is most likely the low spec hardware. I have upgraded a system that does not have the newtek drivers installed and there has been no issue with that at all.

Andrew
thanks 1 user thanked ask for this useful post.
Ario on 5/2/2018(UTC)
IrvinCee  
#20 Posted : Wednesday, May 2, 2018 12:52:45 PM(UTC)
IrvinCee

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 4/1/2017(UTC)
Posts: 9
Location: Leuven-Belgium

Thanks: 2 times
I had a fully functional Sony laptop with a discrete GeForce GT740M card in it and with vMix beta 21.0.0.34.
Optimus was on.

I updated to the new Windows 10 April 2018 edition just released yesterday (30 april).

Now when I open vMix I get a "Attempt to read or write to secured memory.." (translated from dutch) and D3DStartup.

NVidia driver is the latest (was already on it). Tried to reinstall the driver but with same result.
Send a couple of error reports to you.

I deleted the vmix config file and reopened but it insists on turning on Optimus with again the same error.

I can turn of the discrete adapter and use the Intel one and then it works but then I can't use the GT 740M for encoding.

Friendly greetings.
Users browsing this topic
4 Pages123>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.