logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Daron Wilkins  
#1 Posted : Sunday, March 5, 2017 6:06:02 PM(UTC)
Daron Wilkins

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/5/2017(UTC)
Posts: 4
Location: Missouri

I have installed a new decklink duo 2 and I am able to view my cameras with a clear picture in Blackmagic Media Express. Vmix recognizes the back magic card and will accept the cameras when I add them. Vmix shows that I am getting audio from the cameras but the video is black. I am using vmix version 16.

I am using a Sony Pxw-x70 and a Sony Pxw-Z150.

I'm not very familiar with the decklink or vmix.

Any input would be appreciated.
sinc747  
#2 Posted : Monday, March 6, 2017 1:34:20 AM(UTC)
sinc747

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/2/2013(UTC)
Posts: 910
Man
United States
Location: Fairhope, Alabama USA

Thanks: 409 times
Was thanked: 174 time(s) in 144 post(s)
Hi Daren,

Welcome to the vMix Support Forum. For the most part, a well behaved group.

Try different resolution / frame rate combinations. Like 1920x1080 @ 59.94i or 1920x1080 @ 29.97p. Those work for me with my BMD hardware.

Let us know how it goes.

BTW, great troubleshooting to try Media Express first. Smart guy!

- Tom
h2video.nl  
#3 Posted : Monday, March 6, 2017 2:47:36 AM(UTC)
h2video.nl

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/7/2012(UTC)
Posts: 479
Man
Location: The Netherlands

Thanks: 8 times
Was thanked: 45 time(s) in 39 post(s)
hi daren,

the bm duo 2 as all bm cards come with a driver and a set of programmes.

one is the software controler for the card where you can configure input or output of the connections.

when you connect an input that software will also report the incomming signal, resolution and framerate. Vmix capture inpit should match that same setting.

if you configure the resolution wrongly, you will get an error in vmix, when you mis configure the framerate you will see a black screen but the audio coming in.

most likely your cam is interlaced so set framerate to interlaced. also check you cam settings and set it to interlaced or progressive depending options.

does your camera output sdi? then also check the sdi settings. do you convert hdmi to sdi, have a look at that too...

stefan
r@wisla  
#4 Posted : Monday, March 6, 2017 5:01:21 AM(UTC)
r@wisla

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/5/2013(UTC)
Posts: 278
Man
Location: Poland

Thanks: 28 times
Was thanked: 40 time(s) in 37 post(s)
Daron Wilkins wrote:
I have installed a new decklink duo 2 and I am able to view my cameras with a clear picture in Blackmagic Media Express. (...) Vmix shows that I am getting audio from the cameras but the video is black. (...)


Try changing video format from default or UYVY to RGB32.
Daron Wilkins  
#5 Posted : Monday, March 6, 2017 10:10:59 AM(UTC)
Daron Wilkins

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/5/2017(UTC)
Posts: 4
Location: Missouri

Thanks everybody for the suggestions. Do you think I should upgrade to version 18 or would there be any benefit in upgrading?
IceStream  
#6 Posted : Monday, March 6, 2017 12:25:15 PM(UTC)
IceStream

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/7/2012(UTC)
Posts: 2,280
Man
Location: Canada

Thanks: 29 times
Was thanked: 414 time(s) in 391 post(s)
@ Daron Wilkins

Always beneficial to upgrade!
However, the benefits would be the new features of vMix, nothing relevant in regards to camera recognition from your BM card, that's been pretty much possible from day one with vMix.


Ice
Daron Wilkins  
#7 Posted : Tuesday, March 7, 2017 2:03:22 PM(UTC)
Daron Wilkins

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/5/2017(UTC)
Posts: 4
Location: Missouri

Thank you to everyone for your suggestions. I have resolved the problem.
sinc747  
#8 Posted : Tuesday, March 7, 2017 2:06:29 PM(UTC)
sinc747

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/2/2013(UTC)
Posts: 910
Man
United States
Location: Fairhope, Alabama USA

Thanks: 409 times
Was thanked: 174 time(s) in 144 post(s)
Daron Wilkins wrote:
Thank you to everyone for your suggestions. I have resolved the problem.


Don't leave us hanging, bro. How'd you do it?

- Tom
thanks 1 user thanked sinc747 for this useful post.
al4video on 3/9/2017(UTC)
Daron Wilkins  
#9 Posted : Friday, March 10, 2017 11:07:16 AM(UTC)
Daron Wilkins

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/5/2017(UTC)
Posts: 4
Location: Missouri

After following the suggestions to try different camera settings and making sure they matched the decklink and vmix settings, I found that 1920X1080 30p worked just fine with vmix set to NTSC 29.97p rather than 30p.

Thanks again for all the help.

Daron
sinc747  
#10 Posted : Friday, March 10, 2017 12:05:13 PM(UTC)
sinc747

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/2/2013(UTC)
Posts: 910
Man
United States
Location: Fairhope, Alabama USA

Thanks: 409 times
Was thanked: 174 time(s) in 144 post(s)
Daron Wilkins wrote:
After following the suggestions to try different camera settings and making sure they matched the decklink and vmix settings, I found that 1920X1080 30p worked just fine with vmix set to NTSC 29.97p rather than 30p.

Thanks again for all the help.

Daron


Awesome news!

- Tom
cjpaul99  
#11 Posted : Friday, January 12, 2018 4:43:33 PM(UTC)
cjpaul99

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/30/2017(UTC)
Posts: 2
Location: cjpaul99

I have an Windows 7 64 Pro I7 PC, Decklink Duo 2 and Vmix. I'm running 2 cams into the decklink via SDI and bringing my primary audio in on the camera. If I record out on DUO-3 from the Decklink to a Samurai Recorder, I get an audio hit or dropout every 3-5 seconds. If I record on internal hard drive it's fine.

If I connect the mic to a Behringer USB Mixer and pull no audio from camera it's perfect, though I have to calculate audio delay. I would prefer to use the audio from camera so I can easily do a back up record in camera and have no sync issues.


Thanks!
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.