logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
ab7  
#1 Posted : Sunday, October 17, 2010 10:37:29 AM(UTC)
ab7

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 10/5/2010(UTC)
Posts: 21
Location: Netherlands

Thanks: 5 times
Hi there,

When I open my HDV camera in Vmix (the camera is connected to a pc through firewire), the video stutters (the video does not play smoothly). This behaviour makes Vmix unusable for me, because the stuttering gets outputted as well.

The pc's hardware is easily capable of such a task, and when I open the camera in VLC Mediaplayer (Videolan)the stream does play smoothly. In Media Express (Blackmagic Design software) everything plays fine as well.


Does anyone recognize the 'non-smooth'-playing in Vmix and is there an explanation/solution for it?


Thanks!
Albrecht


[EDIT]
It looks like it has something to do with enabling the deinterlace-option.
admin  
#2 Posted : Sunday, October 17, 2010 11:15:49 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,492
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2709 time(s) in 1139 post(s)
Are you running XP or Windows 7?

Windows 7 includes a decoder that works well with HDV, but if you are using XP then vMix has to try and find a decoder that you have installed from some other source.

You can confirm this by adding the camera into vMix, click the "i" underneath the input, and making note of what is in the "Filters" dropdown list.
There should be something along the lines of Manufacturer MPEG-2 Decoder.



Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.