logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Argyle TV Broadcast  
#1 Posted : Sunday, July 24, 2022 7:42:39 PM(UTC)
Argyle TV Broadcast

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/24/2022(UTC)
Posts: 3
United Kingdom
Location: Plymouth

Thanks: 1 times
Hi everyone

We have just purchased 2 new custom build PC's and one of the PC's has been fitted with a Blackmagic Decklink 4k card. The SDI input to vMix is working fine but the Decklink output option for "Fullscreen 1" is not displaying in the drop down box and it is only showing the onboard HDMI 1-4 outputs.

Also to confirm that the Decklink Video Set-up is showing Video input @ 1080p50 and Video Output @ 1080p50

Any help in getting vMix to see the Decklink SDI output would be very welcome.

Thanks
IceStream  
#2 Posted : Sunday, July 24, 2022 9:12:41 PM(UTC)
IceStream

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/7/2012(UTC)
Posts: 2,485
Man
Location: Canada

Thanks: 32 times
Was thanked: 473 time(s) in 445 post(s)
@ Argyle TV Broadcast

Fullscreen Output in vMix is from the GPU only.
https://www.vmix.com/help25/Fullscreen.html
You need to configure External Output Settings and enable the External Renderer for outputting from a supported DeckLink card:
https://www.vmix.com/hel...putwithIntensityand.html
https://www.vmix.com/help25/ExternalOutput.html
https://www.vmix.com/help25/ExternalOutput1.html


Ice
thanks 1 user thanked IceStream for this useful post.
Argyle TV Broadcast on 7/24/2022(UTC)
Argyle TV Broadcast  
#3 Posted : Sunday, July 24, 2022 11:32:55 PM(UTC)
Argyle TV Broadcast

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/24/2022(UTC)
Posts: 3
United Kingdom
Location: Plymouth

Thanks: 1 times
Thanks for the message @Ice Stream. I've followed the set-up as per the config notes and still no video output. The Decklink Video Set-up is showing Video input @ 1080p50 and Video Output @ 1080p50. I've put a SDI tester on the Decklink output SDI cable and the test card and audio is displaying on the graphics PC preview window input on the Blackmagic ATEM. When I plug the SDI back into the Decklink the ATEM graphics PC preview window returns to black screen.

Further thoughts welcome...
nikosman88  
#4 Posted : Monday, July 25, 2022 8:26:25 PM(UTC)
nikosman88

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/24/2021(UTC)
Posts: 61
Greece
Location: athens

Thanks: 50 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
In vmix in external output settings-->device do you see in the drop down menu your decklink card? You must see it there,select it,select port sdi and then press ok. After this you have to press the external button in main vmix menu in order to make it work
Also see this video
Argyle TV Broadcast  
#5 Posted : Thursday, July 28, 2022 7:37:37 PM(UTC)
Argyle TV Broadcast

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/24/2022(UTC)
Posts: 3
United Kingdom
Location: Plymouth

Thanks: 1 times
Thanks for the messages and it was a Blackmagic colour selection issue in that BM ATEM's will only see Y,Cb,Cr,4:2:2 and not RGB 4:4:4 which is a selectable option in the Decklink set-up options.

All working fine now.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.