logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

3 Pages<123>
Options
Go to last post Go to first unread
Steve Morris  
#21 Posted : Monday, March 14, 2022 9:43:24 AM(UTC)
Steve Morris

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/22/2020(UTC)
Posts: 2
Canada
Location: ON

Thanks: 1 times
Not sure if this is the right thread or not, so here goes.
This morning, I went to update our software from 24.72 to 25.24 or whatever it is as of March 13.
Usually the update is fairly painless, but this morning (before church... DOH!) it would not finish updating and took me to the webpage where it seems like it was telling me that I'm only allowed two instances of installing Vmix onto two computers. (I understand that, yes)
And it displayed the two machines that we have running. (a laptop and a desktop, both Win10)
So I deleted (deactivated) the desktop, and then it continued to allow the installation to proceed ON THE SAME DESKTOP I JUST DEACTIVATED.

What's up with that?

I did not figure this out till after our service when I had time to sit down and figure this out. In the meantime, I had to run home, grab my laptop, and configure the setup connections to allow me to cobble together a presentation for streaming and local viewing. A wee bit of sweating it out in a hurry.
Normally updates are pretty painless and quick. Not this morning. And my bad for thinking I could update on a Sunday morning.

Any thoughts?
Is it the Jump from 24 to 25 that necessitates the software looking at the registered computer number/motherboard and needing a confirm or something?
IceStream  
#22 Posted : Monday, March 14, 2022 10:26:35 PM(UTC)
IceStream

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/7/2012(UTC)
Posts: 2,452
Man
Location: Canada

Thanks: 32 times
Was thanked: 462 time(s) in 435 post(s)
@ Steve Morris

Updating to vMix 25 requires being activated on the computer, even if it is already activated to vMix 24, meaning you will need to de-activate one of your current activations if you already have two on your account.


Ice
thanks 1 user thanked IceStream for this useful post.
Steve Morris on 3/16/2022(UTC)
Steve Morris  
#23 Posted : Wednesday, March 16, 2022 1:25:04 AM(UTC)
Steve Morris

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/22/2020(UTC)
Posts: 2
Canada
Location: ON

Thanks: 1 times
Will subsequent updates for 25.xx be more normal as in the past for updates?
Or is this the new normal for any and all updates?
Or just when we jump from 25 to 26 and beyond?
IceStream  
#24 Posted : Wednesday, March 16, 2022 7:53:15 PM(UTC)
IceStream

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/7/2012(UTC)
Posts: 2,452
Man
Location: Canada

Thanks: 32 times
Was thanked: 462 time(s) in 435 post(s)
@ Steve Morris

Most likely just the "major" version updates, so vMix 25 to vMix 26 will require fresh activations.
Minor or "dot" updates to the current version should allow you to update without having to re-activate.


Ice
gzifcak  
#25 Posted : Friday, March 18, 2022 3:57:04 AM(UTC)
gzifcak

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/26/2020(UTC)
Posts: 32
United States

Thanks: 4 times
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Experiencing freezing and lagging on Pan and Crop sliders in Position settings of a camera input. Sliders lag and freeze, window sometimes closes abruptly.

Behavior is inconsistent, it's happening on some inputs but not on others that are identically configured.
gzifcak  
#26 Posted : Friday, March 18, 2022 4:13:28 AM(UTC)
gzifcak

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/26/2020(UTC)
Posts: 32
United States

Thanks: 4 times
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
There's also a weird thing happening with the grayed out Zoom slider. I have adjusted Zoom X to 0.422 to correct for vMix's automatic stretching of vertical videos. I understand that adjusting Zoom X and Y would now disable the overall Zoom slider. What I'm seeing is that the number in that box matches the Zoom value on a different input I was editing.

For example, the input is a vertical video, no adjustments are made except Zoom X = 0.422. After editing a different input to have an overall Zoom value of 1.778, the first input's Zoom value (grayed out) now says 1.778. It's not affecting my output, but a confusing inconsistency.
josh_5tool  
#27 Posted : Wednesday, March 30, 2022 4:01:20 AM(UTC)
josh_5tool

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 8/18/2021(UTC)
Posts: 8
United States
Location: Boston

Thanks: 5 times
Does anyone know why the Pause and Gear buttons no longer extend all the way to the right edge of the input? I just updated my primary control room PC and noticed this change. Secondary control room has been running 25 for a few weeks and still has normal (flush) spacing for Pause and Gear buttons.

Screenshot (48).png (17kb) downloaded 3 time(s).
melody  
#28 Posted : Wednesday, March 30, 2022 5:23:08 AM(UTC)
melody

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/4/2010(UTC)
Posts: 460
Location: Faro - Portugal

Thanks: 86 times
Was thanked: 43 time(s) in 42 post(s)
it never extended since i remember
paco3346  
#29 Posted : Wednesday, March 30, 2022 6:19:05 AM(UTC)
paco3346

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 9/10/2015(UTC)
Posts: 41
United States

Was thanked: 10 time(s) in 9 post(s)
vMix 25 slightly changed the sizes of some UI elements, particularly the padding around the preview and program areas. I also recall the thumbnails being just a little different
admin  
#30 Posted : Thursday, March 31, 2022 2:43:33 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,866
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3653 time(s) in 1357 post(s)
There have been no padding or size changes to the UI.
The screenshot looks like you have changed the Input Size in Settings -> Display which when set larger, will extend further than the buttons underneath.

Regards,

Martin
vMix
thanks 1 user thanked admin for this useful post.
eduardocfs on 4/1/2022(UTC)
doggy  
#31 Posted : Friday, April 1, 2022 4:51:04 PM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 4,032
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 239 times
Was thanked: 731 time(s) in 595 post(s)
The Output input does not follow the overlay on/off settings.

If by design treat this as a warning
thanks 2 users thanked doggy for this useful post.
jpetrie on 4/1/2022(UTC), johngibson on 4/28/2022(UTC)
alfred0809  
#32 Posted : Saturday, April 2, 2022 4:16:53 AM(UTC)
alfred0809

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 4/2/2022(UTC)
Posts: 1
Bahamas
Location: Bangalore

It would be nice to be able to choose for the mini mixes, how to display them in the multiview.
I often do multiviews and I would like to be able to see the minimax preview.
doggy  
#33 Posted : Saturday, April 2, 2022 4:27:37 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 4,032
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 239 times
Was thanked: 731 time(s) in 595 post(s)
Originally Posted by: alfred0809 Go to Quoted Post
It would be nice to be able to choose for the mini mixes, how to display them in the multiview.
I often do multiviews and I would like to be able to see the minimax preview.


until implemented, as been mentioned before, extract (script) the mix preview input from the API XML and display it wherever you like

PlayLIVE  
#34 Posted : Wednesday, April 6, 2022 11:59:36 PM(UTC)
PlayLIVE

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/28/2021(UTC)
Posts: 5
United Kingdom
Location: London

Thanks: 1 times
Not Sure if this is just in vMix 25 - but the 'define custom colour's' doesn't save he colours when adding input-> colour.

This works when changing the preview and program colours, and the border colours on a layer,
melody  
#35 Posted : Sunday, April 10, 2022 9:02:34 AM(UTC)
melody

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/4/2010(UTC)
Posts: 460
Location: Faro - Portugal

Thanks: 86 times
Was thanked: 43 time(s) in 42 post(s)
possible bug found... i created a virtual input from a list, the "OnCompletion" trigger does not work (only on virtual input).

the trigger on virtual input... OnCompletion - Fade - "input 1"
admin  
#36 Posted : Monday, April 11, 2022 2:30:53 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,866
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3653 time(s) in 1357 post(s)
OnCompletion is only going to work on the original input.
Virtual inputs are just a "view" of the original input, they offer no playback controls etc (as these would conflict with the original input) and therefore OnCompletion will not work.
thanks 1 user thanked admin for this useful post.
eduardocfs on 4/11/2022(UTC)
melody  
#37 Posted : Tuesday, April 12, 2022 7:11:57 PM(UTC)
melody

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/4/2010(UTC)
Posts: 460
Location: Faro - Portugal

Thanks: 86 times
Was thanked: 43 time(s) in 42 post(s)
hi admin, thank you to make it clear to me...

i deleted all triggers on the virtual input but the "OnCompletion" trigger keeps not working when using the virtual input (list).
JAIRODJ  
#38 Posted : Wednesday, April 13, 2022 5:59:37 AM(UTC)
JAIRODJ

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 9/1/2015(UTC)
Posts: 118
Man
Location: Ecuador

Thanks: 2 times
Was thanked: 15 time(s) in 11 post(s)
Hi, I have tried to use the Http API to change the color of a rectangle, but to no avail.
The color is not added to the selected element.

The function used is the following:
http://127.0.0.1:8088/API/?Function=SetColor&Input=11&Value=#FF0000&SelectedIndex=0

It shows as function sent successfully however in vmix the field is not added, it shows empty.


If I am doing it wrong, please show which is the correct way.
doggy  
#39 Posted : Wednesday, April 13, 2022 7:19:28 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 4,032
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 239 times
Was thanked: 731 time(s) in 595 post(s)
Originally Posted by: JAIRODJ Go to Quoted Post

The function used is the following:
http://127.0.0.1:8088/API/?Function=SetColor&Input=11&Value=#FF0000&SelectedIndex=0
It shows as function sent successfully however in vmix the field is not added, it shows empty.
If I am doing it wrong, please show which is the correct way.


Try http://127.0.0.1:8088/API/?Function=SetColor&Input=11&Value=%23FF0000&SelectedIndex=0

(%23 instead of # , it's a URL encode thing)
thanks 1 user thanked doggy for this useful post.
JAIRODJ on 4/13/2022(UTC)
JAIRODJ  
#40 Posted : Thursday, April 14, 2022 3:07:48 AM(UTC)
JAIRODJ

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 9/1/2015(UTC)
Posts: 118
Man
Location: Ecuador

Thanks: 2 times
Was thanked: 15 time(s) in 11 post(s)
Originally Posted by: doggy Go to Quoted Post
Originally Posted by: JAIRODJ Go to Quoted Post

The function used is the following:
http://127.0.0.1:8088/API/?Function=SetColor&Input=11&Value=#FF0000&SelectedIndex=0
It shows as function sent successfully however in vmix the field is not added, it shows empty.
If I am doing it wrong, please show which is the correct way.


Try http://127.0.0.1:8088/API/?Function=SetColor&Input=11&Value=%23FF0000&SelectedIndex=0

(%23 instead of # , it's a URL encode thing)



Thanks @doggy, it's working perfectly.

Users browsing this topic
3 Pages<123>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.