logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Bob Brazner  
#1 Posted : Sunday, June 13, 2021 12:31:19 PM(UTC)
Bob Brazner

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/22/2020(UTC)
Posts: 49
United States
Location: River Hills

Thanks: 3 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
We have a Mevo Start (NDI-HX) camera with the latest firmware. It is wired to our 1G network. Camera is running at 720p. vMix is at the latest version and is configured for 720p29.97 and is running with plenty CPU to spare. The feed looks good, but every now and then (let's say 15 minutes give or take) the action on the screen "jerks". The vMix stats show very few dropped frames coming from the camera. After our broadcast, I used a video editor to examine the jerks frame by frame. The problem is not dropped frames. Instead, it's 3 or 4 frames from approximately 1.5 seconds earlier being reinserted into the output. For lack of a better word, we are calling them "phantom" frames. With a single, stationary person in the scene who is simply speaking with little to no gesturing, the problem appears as a barely noticeable jerk. But, we had an incident where someone walked out of the scene only to appear again 1.5 seconds later for 3 frames. Clearly, a buffer is being mismanaged, but by who? Anybody run into this with NDI-HX or vMix? I will also post to the user group for the Mevo Start camera.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.