logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
eisbarcph  
#1 Posted : Wednesday, March 31, 2021 3:07:06 PM(UTC)
eisbarcph

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/31/2021(UTC)
Posts: 3
Denmark
Location: Copenhagen

Dear all,

I am running af streaming beta setup from elite cycling race. Each rider have a Drift Ghost X and Huawei modem using 4G mobile network. I can start a good quality stream from a rider. However, from time to time the signal will fall out and the input is frozen. When signal is back to normal vMix do not reconnect to the streaming source. Do any of you have an idea how I solve this as it is critical for the setup.
Thanks for any advice.

Best
Jesper
kross  
#2 Posted : Thursday, April 1, 2021 6:35:49 AM(UTC)
kross

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/31/2020(UTC)
Posts: 67
United States

Was thanked: 12 time(s) in 12 post(s)
You will need to provide more details on how your setup is configured. I tried looking up some information on their cameras and how they stream, but their website has practically no information, their user manual is not very helpful.
eisbarcph  
#3 Posted : Friday, April 2, 2021 4:38:39 PM(UTC)
eisbarcph

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/31/2021(UTC)
Posts: 3
Denmark
Location: Copenhagen

I am sure that it is not cam related more Vmix that dont reconnect. I can see from the data usage on the modem that it have been streaming. Here an example of the streamning and no return after grey our. Unless I reconnect manually in Vmix .
NiBTour  
#4 Posted : Saturday, April 3, 2021 8:58:40 PM(UTC)
NiBTour

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/28/2016(UTC)
Posts: 137
Man
United States
Location: SACRAMENTO

Thanks: 1 times
Was thanked: 15 time(s) in 14 post(s)
Originally Posted by: eisbarcph Go to Quoted Post
Dear all,

I am running af streaming beta setup from elite cycling race. Each rider have a Drift Ghost X and Huawei modem using 4G mobile network. I can start a good quality stream from a rider. However, from time to time the signal will fall out and the input is frozen. When signal is back to normal vMix do not reconnect to the streaming source. Do any of you have an idea how I solve this as it is critical for the setup.
Thanks for any advice.

Best
Jesper


More information is needed. So you're saying the input connectiona nd not the vmix output correct? So what method and protocol are you using to get the remote kits (the cyclists) to vMix? What device is doing that and does it have a recconect feature or a large buffer? Is it SRT? RTMP? how exactly are you accepting the connection and getting it into vMix? Layout your workflow and we can help.

-King
eisbarcph  
#5 Posted : Sunday, April 4, 2021 4:58:44 PM(UTC)
eisbarcph

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/31/2021(UTC)
Posts: 3
Denmark
Location: Copenhagen

Thank you for your comment.

Corret it is the input to vmix that is not reconnected by the vMix software.

The Drift Ghost camera transmit via the 4G modem and I have added the source to vMix via Stream/SRT as RTMP sourse where the url from the transmitting unit have a buffer at 300ms. Should this be higher? It is ok for me that a camera fall out during transmission but I does not reconnect to the vmix in the source as it stay out of signal.

Best
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.