logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
AlanContino  
#1 Posted : Tuesday, March 30, 2021 5:00:02 AM(UTC)
AlanContino

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/10/2019(UTC)
Posts: 3
United States
Location: Detroit Michigan area

We just updated to vMix 24.0.0.52 and the Bus B ASIO output set to 3+4 is sending to ASIO output 1+2

A bus is set to output ASIO 1+2
B bus is set to output ASIO 3+4

when we play out a clip on Bus B it is heard via ASIO 1+2.

Focusrite control settings have not changed...only the software of vMix to latest release version was changed.



WSN-vMix-settings.jpg (1,840kb) downloaded 1 time(s).
Vince Beck  
#2 Posted : Wednesday, March 31, 2021 7:41:08 AM(UTC)
Vince Beck

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/28/2019(UTC)
Posts: 315
United States
Location: Santa Rosa

Thanks: 1 times
Was thanked: 42 time(s) in 42 post(s)
Are you sure it's only routed to B and not master since your master is also on 1+2?
AlanContino  
#3 Posted : Thursday, April 1, 2021 2:49:27 AM(UTC)
AlanContino

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/10/2019(UTC)
Posts: 3
United States
Location: Detroit Michigan area

yes - with master off B was still going to A.

Had to reinstall the Focusrite software and reboot the machine a few times.

vMix is working now as it was but the Focusrite device drops out unexpectedly during a live stream/record. The whole 1+2 device disappears from the vMix GUI and we have to re-add the Audio Input to the project.
Vince Beck  
#4 Posted : Thursday, April 1, 2021 3:39:41 AM(UTC)
Vince Beck

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/28/2019(UTC)
Posts: 315
United States
Location: Santa Rosa

Thanks: 1 times
Was thanked: 42 time(s) in 42 post(s)
Have you tried wiggling the USB cable and see if you can reproduce the issue. The device dropping out is usually a cable/USB input/output issue. Also make sure you disable power management on the USB.
AlanContino  
#5 Posted : Thursday, April 1, 2021 3:48:03 AM(UTC)
AlanContino

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/10/2019(UTC)
Posts: 3
United States
Location: Detroit Michigan area

we tried the cable first... replaced with brand new one and made sure it was secured but the drop out persists.

vMix acknowledged there is an issue with the Windows Default audio setup vs. ASIO setting where they said to NOT have the ASIO device set as the default in windows. Was in a support article from vMix. But this has also had no effect.
Vince Beck  
#6 Posted : Thursday, April 1, 2021 3:52:47 AM(UTC)
Vince Beck

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/28/2019(UTC)
Posts: 315
United States
Location: Santa Rosa

Thanks: 1 times
Was thanked: 42 time(s) in 42 post(s)
So here is our setup and it's solid with 2 focurites in V24.

Master: Windows default
Headphones: Computer onboard audio output
BUS C: Focusrite 1+2
BUS D: Focusrite 3+4

Any reason you are sending both master and bus to the same focusrite output?
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.