logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
halfpipe  
#1 Posted : Saturday, November 26, 2011 11:11:39 AM(UTC)
halfpipe

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/11/2011(UTC)
Posts: 33
Man
Location: Cold Coast of Nova Scotia

Thanks: 2 times
Quick Question: Switch 2 cams including their embedded (onboard)audio stream?

Longer version:
Day two (8hrs sofar) of trying to record audio alongside video
I've followed the guide for win7 'stereo mix'
but as I do not have a separate sound card installed, is the guide relavent to my setup?
Test setup is 1 camera via firewire and one camera hdmi through Intensity shuttle
Vid is switched fine (not withstanding the firewire delay) but I simply cannot record a peep of audio either thru the camera onboard mics or line/mic ins on the computer and seemingly have tried every combination but it's as though all audio inputs are mute
I really do need an aaaahhhhh moment here (read hear)
please and thank you

Media info indicates an audio track in the recorded mpeg but the line is flat ie no amplitude
admin  
#2 Posted : Sunday, November 27, 2011 2:07:09 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 5,149
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 4145 time(s) in 1490 post(s)
Hi,

A couple of tests you can do to narrow down where the problem is:

1. Click the Mixer button in vMix and see if the audio meter for each input is showing some audio is present.
2. When recording using the Stereo Mix, you can also check the audio meter in the Mixer window under the Recording tab.

If the Stereo Mix is not showing any audio, try plugging in some headphones or speakers to confirm you can hear the audio from the inputs.
Also, some built in sound cards require some speakers or headphones to be plugged in before the Stereo Mix will work.

Regards,

Martin
vMix
halfpipe  
#3 Posted : Sunday, November 27, 2011 5:32:45 AM(UTC)
halfpipe

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/11/2011(UTC)
Posts: 33
Man
Location: Cold Coast of Nova Scotia

Thanks: 2 times
Thank you for your time and information Martin
I have overlooked the 'Stereo Mix' option when recording and cannot find it on the GUI
Would you point it out please
all the best
Bruce
admin  
#4 Posted : Sunday, November 27, 2011 10:19:34 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 5,149
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 4145 time(s) in 1490 post(s)
halfpipe  
#5 Posted : Monday, November 28, 2011 10:19:45 AM(UTC)
halfpipe

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/11/2011(UTC)
Posts: 33
Man
Location: Cold Coast of Nova Scotia

Thanks: 2 times
ah yes that Stereo mix..had done all that
I still don't know if the audio track which accompanies the video via HDMI from the camera is switched and also output along with the video as is done with my DV-firewire switcher ..both are switched and output. Is this the case with vmix? (is my question understood)..thanks for your forebearance.
I have a national sports event coming up the end of January
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.