logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Geoff B  
#1 Posted : Sunday, May 24, 2020 1:20:13 AM(UTC)
Geoff B

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 5/10/2020(UTC)
Posts: 8
Man
United States
Location: Sacramento, California

Thanks: 2 times
When I run this script, instead of adding my director mic (input 50) to the G bus (virtual green room), it adds it to the Master bus -- where it never should be. I'm a novice at scripting, so maybe I'm just doing something wrong.
Code:

'*** Move Everyone to Green Room ***
'
'Take Announcers off Master Bus
'
Function=AudioBusOff&Input=3&Value=Master
Function=AudioBusOff&Input=4&Value=Master
Function=AudioBusOff&Input=5&Value=Master
'
'Change Listens to "G" Bus
'
Function=VideoCallAudioSource&Input=3&Value=BusG
Function=VideoCallAudioSource&Input=4&Value=BusG
Function=VideoCallAudioSource&Input=5&Value=BusG
'
'Turn Mics On
'
Function=AudioOn&Input=3
Function=AudioOn&Input=4
Function=AudioOn&Input=5
'
Sleep 1000
'
'Add Director to "G" Bus
'
Function=AudioBusOn&Input=50&Value=BusG
'

I have confirmed that it's that last line of code that's doing it by commenting it out. Is there something about my syntax? When I do the following, it undoes it, only furthering my confusion.
Code:

Function=AudioBusOff&Input=50&Value=Master
stigaard  
#2 Posted : Sunday, May 24, 2020 1:24:14 AM(UTC)
stigaard

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 5/20/2015(UTC)
Posts: 417
Man
Denmark
Location: Copenhagen, Denmark

Thanks: 283 times
Was thanked: 79 time(s) in 63 post(s)
Try swapping out "Value=BusG" to "Value=G"

In the Shortcut Function Reference page is says for function AudioBusOn: M,A,B,C,D,E,F,G Value=Bus.
Meaning that the value you provide should be M, A, B, C, D, E, F, or G.
xaver  
#3 Posted : Sunday, May 24, 2020 1:26:29 AM(UTC)
xaver

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/11/2016(UTC)
Posts: 190
Man
Location: Europe

Thanks: 19 times
Was thanked: 15 time(s) in 13 post(s)
perhaps you need also

Function=AudioBusOff&Input=50&Value=Master
Geoff B  
#4 Posted : Sunday, May 24, 2020 2:17:39 AM(UTC)
Geoff B

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 5/10/2020(UTC)
Posts: 8
Man
United States
Location: Sacramento, California

Thanks: 2 times
Originally Posted by: stigaard Go to Quoted Post
Try swapping out "Value=BusG" to "Value=G"

In the Shortcut Function Reference page is says for function AudioBusOn: M,A,B,C,D,E,F,G Value=Bus.
Meaning that the value you provide should be M, A, B, C, D, E, F, or G.


Hi, thanks for your reply!

Update! I must have done something wrong in testing. Value=G did work. Perhaps I was confused because the VideoCallAudioSource function expects BusA, but AudioBusOn expects just A.

Not sure why it was turning on the master bus when I had it formatted wrong, though.

Thanks to everybody for your help!!!
Geoff B  
#5 Posted : Sunday, May 24, 2020 2:18:48 AM(UTC)
Geoff B

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 5/10/2020(UTC)
Posts: 8
Man
United States
Location: Sacramento, California

Thanks: 2 times
Originally Posted by: xaver Go to Quoted Post
perhaps you need also

Function=AudioBusOff&Input=50&Value=Master


Hi, thank you! I have done this, which takes my mic back off the Master bus... but it still isn't on Bus G.

xaver  
#6 Posted : Sunday, May 24, 2020 2:58:02 AM(UTC)
xaver

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/11/2016(UTC)
Posts: 190
Man
Location: Europe

Thanks: 19 times
Was thanked: 15 time(s) in 13 post(s)
Originally Posted by: Geoff B Go to Quoted Post
Originally Posted by: xaver Go to Quoted Post
perhaps you need also

Function=AudioBusOff&Input=50&Value=Master


Hi, thank you! I have done this, which takes my mic back off the Master bus... but it still isn't on Bus G.



Geoff B  
#7 Posted : Sunday, May 24, 2020 3:05:57 AM(UTC)
Geoff B

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 5/10/2020(UTC)
Posts: 8
Man
United States
Location: Sacramento, California

Thanks: 2 times
Hey xaver, thanks for shaing that video!

I have had my talkback working for some time, which is what Tim shows in this video. Actually, this video was posted a couple of days after I asked a question about the workflow, which makes me wonder if I inspired this video :).

The VideoCallAudioSource function is working as I would expect. It's the AudioBusOn and AudioBusOff functions that are giving me fits. Within the same script, they'll both do what I expect for one source, and the opposite of what I expect for another.
xaver  
#8 Posted : Sunday, May 24, 2020 3:45:22 AM(UTC)
xaver

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/11/2016(UTC)
Posts: 190
Man
Location: Europe

Thanks: 19 times
Was thanked: 15 time(s) in 13 post(s)

Works for me very well on vMix 22


Function=AudioBusOn&Input=1&Value=B

Function=AudioBusOff&Input=1&Value=Master

Function=AudioBusOn&Input=2&Value=A

Function=AudioBusOff&Input=3&Value=A

(not Updatet yet to vMix23)
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.