logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Bunkerboss  
#1 Posted : Tuesday, March 24, 2020 2:11:01 AM(UTC)
Bunkerboss

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/14/2020(UTC)
Posts: 7
Netherlands
Location: Leiden

When I put vMix general settings and output settings to 50p, my matrix sees it as PsF25, so the ATEM won't recognize the signal. Does anybody know if there's a solution?
xaver  
#2 Posted : Tuesday, March 24, 2020 2:44:55 AM(UTC)
xaver

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/11/2016(UTC)
Posts: 150
Man
Location: Europe

Thanks: 13 times
Was thanked: 10 time(s) in 10 post(s)
we use 720p50 in vMix and ATEM, no problems
everything works fine in both directions

vMix (SDI Out from DeckLink Duo 2) to SDI ATEM Mixer
SDI out from ATEM 2ME to vMix BMD DeckLink Duo 2

which output do you use in vMix?
Bunkerboss  
#3 Posted : Tuesday, March 24, 2020 3:26:20 AM(UTC)
Bunkerboss

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/14/2020(UTC)
Posts: 7
Netherlands
Location: Leiden

Sorry, 720P does work. 1080 doesn't.
streammediaevent  
#4 Posted : Tuesday, March 24, 2020 5:49:13 AM(UTC)
streammediaevent

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/24/2017(UTC)
Posts: 15
Location: Madrid, Spain

Thanks: 1 times
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
What manufacturer and model of SDI output card are you using? And the matrix?
elvis55  
#5 Posted : Tuesday, March 24, 2020 6:13:25 AM(UTC)
elvis55

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/17/2017(UTC)
Posts: 191
Switzerland
Location: Luzern - Schweiz

Thanks: 12 times
Was thanked: 27 time(s) in 24 post(s)
Which one ATEM ?
Bunkerboss  
#6 Posted : Tuesday, March 24, 2020 9:16:28 AM(UTC)
Bunkerboss

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/14/2020(UTC)
Posts: 7
Netherlands
Location: Leiden

I use a Ultrastudio4K, a 40x40 Videohub and a television Studio HD. I get the signal into my TVS when I set it to 25p (and vMix too). But when I put them both on 50p, it will not work. And my Matrix says it is PsF25.
streammediaevent  
#7 Posted : Wednesday, March 25, 2020 7:03:43 AM(UTC)
streammediaevent

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/24/2017(UTC)
Posts: 15
Location: Madrid, Spain

Thanks: 1 times
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Are you configuring the Vmix external renderer as in the image?
Anotacion 2020-03-24 220409.png (24kb) downloaded 0 time(s).
Select Ultrastudio 4K as the output device.
Also check that you are using suitable 3G-SDI cables.
Another test I would perform is to directly connect the Ultrastudio output to the Atem directly to the matrix through SDI or to a monitor simultaneously through HDMI to verify that the resolution is correct. And try other formats like 25p, 30p, 50i, 60i and 60p to see if Ultrastudio's configuration changes work correctly from Vmix.
If you can send an image of how the system is connected and configured, it would be of more help to solve the problem.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.