logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
ben1000  
#1 Posted : Friday, June 21, 2019 1:53:41 AM(UTC)
ben1000

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/5/2017(UTC)
Posts: 71
Location: Phoenix

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
Howdy...

We are using 3 NDI-HX PTZ Optics cameras with vMix...

Everything can run great for hours and hours... But randomly, we'll see 1 of the cameras exhibit a very small freeze (for 1-3 frames only) and then come back, but now it's a few frames behind the other 2 cameras, and out of sync with our audio...

This happens randomly over time, and can be fine for hours before it happens. Also, we see it on all our cameras, regardless of the switch, or cables used... It doesn't happen on SDI...

To fix this, we used to turn off the offending camera and turn back on, which solved the issue, but we've also found that if we switch the Vmix input to another camera for a moment (by right-clicking on the input and choosing another NDI source) and then change back to the offending camera, the sync is back to normal and everything is good again for another hour or more. This fix is much faster than resetting the camera (taking only 2 or 3 seconds to switch and switch back) and doesn't require re-focusing the cam. It also leads me to believe that the issue is with vMix...

Any thoughts? This is really just a minor annoyance, but we'd love to find a solution...

Best,

Ben

mjgraves  
#2 Posted : Friday, June 21, 2019 3:16:40 AM(UTC)
mjgraves

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/1/2015(UTC)
Posts: 905
Man
United States
Location: Houston TX

Thanks: 270 times
Was thanked: 206 time(s) in 182 post(s)
I've seen this as well. I don't think it's vMix itself. I suspect the NDI|HX driver.
ben1000  
#3 Posted : Saturday, June 22, 2019 1:58:00 AM(UTC)
ben1000

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/5/2017(UTC)
Posts: 71
Location: Phoenix

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
I ran NDI studio monitor this morning, and noticed that when 1 cam got delayed in vMix, this did NOT happen in studio monitor, so I believe this is a vMix issue.
ben1000  
#4 Posted : Sunday, June 23, 2019 4:43:24 AM(UTC)
ben1000

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/5/2017(UTC)
Posts: 71
Location: Phoenix

Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
Howdy...

I'm going to run similar tests with OBS to see if I can replicate the situation. If it is a PTZ optics problem or a driver issue, we should be able to replicate the tests there...

To others on this thread... could I ask you to do the same? Download OBS, setup a 2 or 3 camera shoot pointing the cams at a clock or something else that can used for delay testing, and let's see if we can replicate the issue in OBS...

Thanks!

Best,

Ben
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.