logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
newlifesrb  
#1 Posted : Monday, May 17, 2021 12:26:07 PM(UTC)
newlifesrb

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 5/17/2021(UTC)
Posts: 2

Hey everyone. I searched the forums for this, but wasn't able to find any help with the problem we are experiencing.
Thanks to anyone who can provide insight!


We run:
ATEM 2M/E 4K to
Blackmagic Web Presenter (via usb) to
vMix

On rare (and most inconvenient) occasions the camera input (microphone - blackmagic web presenter) audio strip disappears. I click on the camera input and try to change audio settings, but nothing happens when I click on the box. To resolve the issue, I have to completely change the audio/video input source, which as you know stops the video source as well.

Any ideas what is going wrong?
It seems that vMix is completely loosing the audio device, and there seems to be no way to recover except to rebuild both the video/audio input source.



SYSTEM INFO
vMix 4k - 23.0.0.68 x64

NUC 6i7KYB
Windows 10 Enterprise v10.0.19042
CPU Intel i7 2.6ghz 4 core
32GB RAM
newlifesrb  
#2 Posted : Tuesday, June 1, 2021 12:17:16 AM(UTC)
newlifesrb

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 5/17/2021(UTC)
Posts: 2

Bump
Jason.moseley  
#3 Posted : Monday, July 19, 2021 12:29:02 AM(UTC)
Jason.moseley

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/19/2021(UTC)
Posts: 1
United States

We have the exact same issue. Of course it happens when I go on vacation! We lose audio on our usb video bridge. The only fix is to remove the input and readd it.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.