logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Red Emerald  
#1 Posted : Friday, June 18, 2021 6:12:23 AM(UTC)
Red Emerald

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/7/2021(UTC)
Posts: 5
United States
Location: Baltimore

Thanks: 1 times
I'm currently using the APC40 to control VMix. I've noticed of late that pretty much all Midi commands are very latent. Sometimes it can be as much as 2 seconds between pushing a button or fader and Vmix responding.

The APC is connected directly to my tower with no hubs or adapters and the USB port is a 3.0 connection.

Perhaps there is something I can do to reduce this or troubleshoot its cause?

Setup:
vMix 4k- 24.0.0.59x64
Windows 10.0.19041
Motherboard Asus PRIME x299-A II
CPU i9-10980XE
RAM 64GB DDR4
Vince Beck  
#2 Posted : Friday, June 18, 2021 9:27:31 AM(UTC)
Vince Beck

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/28/2019(UTC)
Posts: 342
United States
Location: Santa Rosa

Thanks: 1 times
Was thanked: 49 time(s) in 49 post(s)
Sounds like a power issue maybe, are you sure you're not overloading a USB port?
thanks 1 user thanked Vince Beck for this useful post.
Red Emerald on 6/18/2021(UTC)
Red Emerald  
#3 Posted : Friday, June 18, 2021 11:57:25 AM(UTC)
Red Emerald

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/7/2021(UTC)
Posts: 5
United States
Location: Baltimore

Thanks: 1 times
After further investigation, it does appear that the USB port was sharing resources with other ports and this was the issue.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.