logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
genegreenwood  
#1 Posted : Thursday, February 6, 2020 10:31:03 AM(UTC)
genegreenwood

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/17/2017(UTC)
Posts: 5
Location: Vancouver

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I have just loaded any file that is a video with audio. I put it into an input and play it. I see there is audio from the volume in the meters. I have streamed out and the audio works well. I just cannot hear any audio in my headphones. I need to send audio out of my laptop to the headphone jack. I can play any audio in any program other than VMIX thru this port. I also cannot hear any audio in vmix in headphones. I also have checked with the headphones and volume is up but no sound. In fact i can hear any notices that i have on windows, but no sound from vmix. I need to send audio out from the show to the HDMI on the external screen and also need to send audio out via the headphone jack. Can anyone please help me?

Alienware R15 with 1070 gpu
IceStream  
#2 Posted : Thursday, February 6, 2020 12:39:11 PM(UTC)
IceStream

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/7/2012(UTC)
Posts: 2,198
Man
Location: Canada

Thanks: 29 times
Was thanked: 389 time(s) in 369 post(s)
@ genegreenwood

Have you run the vMix Diagnostics app?
Hamburger menu ===> vMix Diagnostics ===> Scan



Ice
genegreenwood  
#3 Posted : Thursday, February 6, 2020 6:04:31 PM(UTC)
genegreenwood

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/17/2017(UTC)
Posts: 5
Location: Vancouver

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)

SCAN COMPLETED SUCCESSFULLY
SCAN STARTED February 6, 2020 12:01:40 AM


No background Graphics Card applications detected.
The following applications may still interfere with vMix, but should not impact the graphics performance:

UMPDC.dll: (C:\Windows\System32\UMPDC.dll)
AWSoundCenter: (C:\Program Files\Alienware\AWSoundCenter\UserInterface\x64\AWSoundCenterDevProps.dll)
AWSoundCenter: (C:\Program Files\Alienware\AWSoundCenter\UserInterface\x64\AWSoundCenterOSD.dll)
NVIDIA GeForce Experience: (C:\Windows\system32\nvspcap64.dll)


SCAN COMPLETED SUCCESSFULLY
dmwkr  
#4 Posted : Thursday, February 6, 2020 6:55:04 PM(UTC)
dmwkr

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 2/23/2019(UTC)
Posts: 51

Thanks: 14 times
Was thanked: 12 time(s) in 12 post(s)
What have you selected in the vMix Audio Output settings? I once had problems with the headphone jack (Realtek Audio Speakers), had to de-activate Realtek Audio in the device manager, activate it again, and only then was able to select it in the Audio Output settings. Otherwise it was only possible to select "Realtek Digital Output" (SPDIF) in vMix.
IceStream  
#5 Posted : Thursday, February 6, 2020 9:03:56 PM(UTC)
IceStream

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/7/2012(UTC)
Posts: 2,198
Man
Location: Canada

Thanks: 29 times
Was thanked: 389 time(s) in 369 post(s)
@ genegreenwood

You should probably uninstall AWSoundCenter.
It looks to be similar to ASUS's SonicSuite and MSI's Nahimic which are known to cause these types of issues with vMix.
https://www.vmix.com/kno...spx/160/vmix-diagnostics
It is also recommended to uninstall GeForce Experience.
https://www.vmix.com/kno...2/optimising-performance



Ice
thanks 1 user thanked IceStream for this useful post.
cho123 on 2/25/2020(UTC)
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.