logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Riculus  
#1 Posted : Thursday, November 7, 2013 4:41:54 PM(UTC)
Riculus

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/15/2013(UTC)
Posts: 9
Location: New York

Thanks: 6 times
Hi All,
I cannot add my HD camera in an version of Vmix. I keep getting this error message:
INPUT_CAPTURE
AddNewInput.INPUT_CAPTURE

CAn someone please help
Egriswold  
#2 Posted : Thursday, November 7, 2013 9:28:30 PM(UTC)
Egriswold

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/29/2011(UTC)
Posts: 287
Man
Location: Florida

Thanks: 4 times
Was thanked: 34 time(s) in 33 post(s)
Riculus, we need more information. you can start with what's the resolution selected, what frame rate are you choosing, what type of connection i.e. SDI, HDMI or Component. Oh and what capture card are you using?
Riculus  
#3 Posted : Friday, November 8, 2013 12:31:50 AM(UTC)
Riculus

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/15/2013(UTC)
Posts: 9
Location: New York

Thanks: 6 times
Hi,
Sorry for the lack of info. Just an update I got the video up and running. It was an error on my path.
FYI. It is a HDMI connection using a Blackmagic Intensity pro card.

The sound on my stream in not synced with the video. How can I fix that?
admin  
#4 Posted : Friday, November 8, 2013 2:05:08 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,168
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2309 time(s) in 1019 post(s)
Riculus wrote:

The sound on my stream in not synced with the video. How can I fix that?


Can you provide some information about how you are streaming and where the audio/video sources are coming from?
Also is the audio later than the video or before?

Also, are you using the latest version of vMix? (11.0.0.62)
http://www.vmix.com.au/download.aspx

Regards,

Martin
vMix
Riculus  
#5 Posted : Friday, November 8, 2013 6:22:37 PM(UTC)
Riculus

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/15/2013(UTC)
Posts: 9
Location: New York

Thanks: 6 times
Martin,
I am Streaming on Ustream using FMLE. I'm using a Sony HD camera.
I tried using the the Audio from the capture card, Sound card mic and line in and Vmix audio.
The sound is ahead of the video, about 5 second.
This is all from memory so I might be off a second with the sound.

Thanks,
Riculus
Egriswold  
#6 Posted : Saturday, November 9, 2013 10:31:41 AM(UTC)
Egriswold

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/29/2011(UTC)
Posts: 287
Man
Location: Florida

Thanks: 4 times
Was thanked: 34 time(s) in 33 post(s)
Riculus wrote:

I tried using the the Audio from the capture card, Sound card mic and line in and Vmix audio.
The sound is ahead of the video, about 5 second.
This is all from memory so I might be off a second with the sound.

Thanks,
Riculus


It sounds to me your system may be a bit under powered.
Try this , Go to windows control panel and open BlackMagic control then set input to HDMI with analog audio
In vMix add the camera input selecting HDMI for input and select the same card as audio source

Make sure to connect the audio inputs (Red&White audio inputs) on breakout cable to your audio source which I am assuming is a mixer.
Then do two things, First record a sample of video with audio on your local hard drive and play it back to see if all is in sync.
I don't know your system specs so record in a Mpeg (.mpg) format at 4 to 7 Mbps
Second stream to your CDN and check sync. Viewing should be done on a different system either a desktop or laptop that's hard wired to Internet for best results.

Also please list your system specs in reply.
such as CPU, RAM, Video Card model, Number of hard drives, Motherboard model
We need to know if your system meets requirements to help you.
BR
EdG
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.