logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
JohnnyFlash  
#1 Posted : Friday, May 31, 2019 10:43:48 AM(UTC)
JohnnyFlash

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/25/2018(UTC)
Posts: 17
Location: Da OC, CA

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I have a lower 3rd title that cycles between two sets of information.

While they worked perfectly in 22.0.0.57, the second set of info never becomes visible in 22.0.0.60

I know that some sort of hidden feature was added in .60 but the titles work in GT Designer so I would expect them to work in vMix.

I have included my .gtzip file so you can investigate the problem.

The animations are on Page1-4, with Page3 showing the bad behavior.

Thanks!

lower3rd.gtzip (211kb) downloaded 17 time(s).
admin  
#2 Posted : Friday, May 31, 2019 9:37:31 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,164
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2285 time(s) in 1016 post(s)
From the GT Title Designer, under the Storyboard toolbar section, click the green notebook icon.
You will see all the animations you have setup. I note there are many duplicates where the first animation for an object is set to fade but the second is set to hidden
which will conflict with each other, so you may need to go through all the animations and remove any that shouldn't be there to get the desired results.
JohnnyFlash  
#3 Posted : Tuesday, June 4, 2019 6:59:28 AM(UTC)
JohnnyFlash

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/25/2018(UTC)
Posts: 17
Location: Da OC, CA

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
So are you saying the two versions don't work the same way?

I reverted back to .57 and everything started working again.

Also they work as expected in GT Designer.

Did hidden change somehow in .60 as part of the API changes to allow the turning on and off of assets?

I'm just confused as how I am able to create settings in the editor that work, but don't work in the latest version of vMix.
admin  
#4 Posted : Tuesday, June 4, 2019 12:32:53 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,164
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2285 time(s) in 1016 post(s)
It is possible we fixed a bug, but the new changes we added won't affect existing titles.
Again, since you have duplicate transitions that conflict with each other, this is likely what is causing the problem
and it may be random if it works or not depending on version for this reason.
JohnnyFlash  
#5 Posted : Thursday, June 6, 2019 8:04:23 AM(UTC)
JohnnyFlash

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/25/2018(UTC)
Posts: 17
Location: Da OC, CA

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I have verified all the transitions. There was only one that was conflicting, but the hidden transition has been removed.

Titles are still not working correctly in 22.0.0.60

Titles still work perfectly in GT Designer and 22.0.0.57
admin  
#6 Posted : Thursday, June 6, 2019 12:31:27 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,164
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2285 time(s) in 1016 post(s)
Can you post a short video of how it is supposed to look.
The title had at least 4 conflicting hidden/fade transitions when I checked.
Note Hidden can't be combined with other transitions on the same object overlapping the same times.

JohnnyFlash  
#7 Posted : Friday, June 7, 2019 9:09:22 AM(UTC)
JohnnyFlash

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 8/25/2018(UTC)
Posts: 17
Location: Da OC, CA

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Here's the sample.



Here's the script I use to animate them automatically. The Sub-Scripts have function calls for each Lower3rd. I have included a single call as an example.

Quote:
While TRUE
API.Function("ScriptStart",,"Lower3rdsON") 'Function=TitleBeginAnimation&Value=Page1&Input=8b972153-d272-46e3-9b4f-28fe02829bf6
Sleep(12000)
API.Function("ScriptStart",,"Lower3rds-Data0") 'Function=TitleBeginAnimation&Value=Page3&Input=8b972153-d272-46e3-9b4f-28fe02829bf6
Sleep(12000)
For i As Integer = 1 to 4
API.Function("ScriptStart",,"Lower3rds-Data1") 'Function=TitleBeginAnimation&Value=Page4&Input=8b972153-d272-46e3-9b4f-28fe02829bf6
Sleep(12000)
API.Function("ScriptStart",,"Lower3rds-Data0") 'Function=TitleBeginAnimation&Value=Page3&Input=8b972153-d272-46e3-9b4f-28fe02829bf6
Sleep(12000)
Next
API.Function("ScriptStart",,"Lower3rdsOFF") 'Function=TitleBeginAnimation&Value=Page2&Input=8b972153-d272-46e3-9b4f-28fe02829bf6
Sleep(30000)
End While


Let me know if there is anything else I can do.
admin  
#8 Posted : Friday, June 7, 2019 1:25:42 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,164
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2285 time(s) in 1016 post(s)
Thanks for that.

After trying a number of things, it looks like the issue occurred due to how the preset was last saved.
It was saved when the Page 2 transition was running, which has the text fields set to hidden.

When the preset is open again, those hidden states are restored, even though that particular transition is no longer running.

To fix this, the input will need to be removed, and added again as a brand new input and the preset saved when
it is either in the TransitionIn state, or not running at all and turned off in the overlay.

On our end we will work on a fix in the next update.

Regards,

Martin
vMix
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.