logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
kevinrhaggerty  
#1 Posted : Thursday, December 6, 2018 9:43:50 AM(UTC)
kevinrhaggerty

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/6/2018(UTC)
Posts: 3
United States
Location: Virginia

I'm a new user. Using vMix on a laptop running Windows 10 with specs that meet the requirements.

I'm using a Yuan PD570 Pro HDMI capture device, and running a Canon XA10 for video. For audio, I'm running the outputs from the sound board via XLR cables into a PreSonus AudioBox USB for the audio.

It isn't clipping, and there's no pop in the house speakers, but in the Facebook live stream, the audio keeps clicking/popping.

Help?
SportsNetUSA.net  
#2 Posted : Thursday, December 6, 2018 10:11:52 AM(UTC)
SportsNetUSA.net

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/7/2015(UTC)
Posts: 453
Location: California

Thanks: 91 times
Was thanked: 94 time(s) in 87 post(s)
Originally Posted by: kevinrhaggerty Go to Quoted Post
It isn't clipping, and there's no pop in the house speakers, but in the Facebook live stream, the audio keeps clicking/popping.


What about when you monitor with headphones directly out of the PreSonus?

Does your laptop have both USB 3.0/3.1 and USB 2.0? If so, what happens if you plug the PreSonus into a USB 2.0 port?

kevinrhaggerty  
#3 Posted : Thursday, December 6, 2018 10:24:39 AM(UTC)
kevinrhaggerty

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/6/2018(UTC)
Posts: 3
United States
Location: Virginia

Yes, I do have both. Honestly, I feel a little silly bc I didn't even think to try one of the 2.0 ports. Will try that and report back. Thanks for the suggestion!
Barney Box Lane  
#4 Posted : Thursday, December 6, 2018 8:27:14 PM(UTC)
Barney Box Lane

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/21/2017(UTC)
Posts: 203
Location: Uk

Thanks: 13 times
Was thanked: 19 time(s) in 19 post(s)
You might need a buffer somewhere.. we had the same from camera to computer, video with audio takes a bit more encoding (i thought it was strange the video could get through cleanly but the audio struggled but thats why)
DWAM  
#5 Posted : Thursday, December 6, 2018 9:53:44 PM(UTC)
DWAM

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/20/2014(UTC)
Posts: 2,038
Man
France
Location: Bordeaux, France

Thanks: 145 times
Was thanked: 566 time(s) in 447 post(s)
Check your ASIO drivers and ASIO buffers. When set too low (lower latency), clicks and pops are prone to happen.

Guillaume
kevinrhaggerty  
#6 Posted : Friday, December 7, 2018 3:45:53 AM(UTC)
kevinrhaggerty

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/6/2018(UTC)
Posts: 3
United States
Location: Virginia

Originally Posted by: Barney Box Lane Go to Quoted Post
You might need a buffer somewhere.. we had the same from camera to computer, video with audio takes a bit more encoding (i thought it was strange the video could get through cleanly but the audio struggled but thats why)


Sorry for my ignorance, but I'm super new to all this. When you say "add a buffer," what exactly do you mean?

Is this a setting I would change in vMix or somewhere else?

Thanks!

mavik  
#7 Posted : Tuesday, December 11, 2018 2:04:57 AM(UTC)
mavik

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/23/2017(UTC)
Posts: 86
Man
Location: Germany

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
As Guillaume said. It's the ASIO driver that you need to adjust. Nothing in vMix.
Barney Box Lane  
#8 Posted : Tuesday, December 11, 2018 10:00:31 PM(UTC)
Barney Box Lane

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/21/2017(UTC)
Posts: 203
Location: Uk

Thanks: 13 times
Was thanked: 19 time(s) in 19 post(s)
Forgiven! it's just the delay you want to add in the settings of your camera inputs that are popping, you add it in milliseconds 1000 = 1 sec
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.