logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
pm  
#1 Posted : Tuesday, November 8, 2016 5:33:06 AM(UTC)
pm

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/28/2015(UTC)
Posts: 182

Thanks: 10 times
Was thanked: 32 time(s) in 27 post(s)
Hi

Version 17.0.0.112

If I add an instant replay input to my preset, one audio strip is added to the audio mixer (for channel A).

In audio strip of instant replay, if I press the speaker icon to mute/unmute audio, the audio buttons of both inputs channel A and B are changing from green to black and vice versa. Sounds logical to me.

In audio strip of instant replay, if I press the "Automatically Mix Audio" icon, only the "Automatically Mix Audio" setting of input channel A is changing. Input channel B is not changing. Sounds not logical to me. As I would expect, it should have the same behaviour like the mute/unmute button and change the setting on both channels.

Regards,
Patrick
stigaard  
#2 Posted : Tuesday, November 8, 2016 6:28:09 AM(UTC)
stigaard

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 5/20/2015(UTC)
Posts: 493
Man
Denmark
Location: Copenhagen, Denmark

Thanks: 380 times
Was thanked: 100 time(s) in 79 post(s)
pm wrote:

In audio strip of instant replay, if I press the "Automatically Mix Audio" icon, only the "Automatically Mix Audio" setting of input channel A is changing. Input channel B is not changing. Sounds not logical to me. As I would expect, it should have the same behaviour like the mute/unmute button and change the setting on both channels.


As I have wrapped my head around understanding replay channel A and B, the case is, that whenever you want to send a replay to the output, it will always use channel A. The second channel is for previewing a secondary camera angle to your producer. Therefore, you should not worry about audio on channel B.

I hope that this made some sense :-)
pm  
#3 Posted : Tuesday, November 8, 2016 8:47:05 AM(UTC)
pm

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/28/2015(UTC)
Posts: 182

Thanks: 10 times
Was thanked: 32 time(s) in 27 post(s)
That was also my first intention.

But during playing around (testing new workflows) with instant replay, i suddenly had unexpected audio from instant replay on the master channel.

That's what I did:
- Playing replay event cam1 with channel A to output.
- Changing channel B to cam2 and set channel B to preview.
- Fade preview to output.
- Because "automatically mix audio" was set in input settings channel B, I suddenly had audio on the master output altough I disabled "automatically mix audio" before in replay audio strip.

So the settings in channel B are relevant in some cases...
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.