logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Timmy-o  
#1 Posted : Tuesday, July 19, 2022 1:54:12 PM(UTC)
Timmy-o

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/19/2022(UTC)
Posts: 3
New Zealand

Hi, new to V-Mix and working with a couple of Birddog P100s.
Just wondering if there's a way to get the tally lights working on them? I get a tally indicator bar in NDI Studio when I switch, so the signal is there, and (using Sony VISCA over IP) I can use all the PTZ functions, but the lights don't indicate status on the camera itself (I gather the camera's 2 front LED lights should go green-red, but just one shows permanently green).
Is there a trick in V-Mix to get this to happen, or not possible with this camera?

Thanks!
mavik  
#2 Posted : Thursday, July 21, 2022 12:06:41 AM(UTC)
mavik

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/23/2017(UTC)
Posts: 1,162
Man
Location: Germany

Thanks: 3 times
Was thanked: 167 time(s) in 149 post(s)
Open the cam UI (right click on the source -> configure source), browse to the AV Setup section on the left. In the encode settings you see an onboard tally that needs to be set to on.
doggy  
#3 Posted : Thursday, July 21, 2022 12:40:06 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 5,142
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 286 times
Was thanked: 932 time(s) in 770 post(s)
Might be worth mentioning what firmware the camera is on .
They have recently released the general NDI5 beta fw and (for some cams) there are still some bugs there . For one this FW on an PF120 fails to keep its on cam Tally settings
mavik  
#4 Posted : Thursday, July 21, 2022 2:32:09 AM(UTC)
mavik

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/23/2017(UTC)
Posts: 1,162
Man
Location: Germany

Thanks: 3 times
Was thanked: 167 time(s) in 149 post(s)
Yes, sorry. I'm on the beta already with my P200's. I did extensive tests the past days and I have no issues.
doggy  
#5 Posted : Thursday, July 21, 2022 2:34:15 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 5,142
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 286 times
Was thanked: 932 time(s) in 770 post(s)
Originally Posted by: mavik Go to Quoted Post
Yes, sorry. I'm on the beta already with my P200's. I did extensive tests the past days and I have no issues.


Will be FP120 specific then (others have mentioned the issue too)
Timmy-o  
#6 Posted : Thursday, July 21, 2022 7:18:17 AM(UTC)
Timmy-o

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/19/2022(UTC)
Posts: 3
New Zealand

Thanks @mavik and @doggy
When I click configure source it opens my web browser to the birddog web UI (I assume that's correct), but I have a menu that runs along the top, with A/V towards the right side of the screen and no 'Tally' option under encode settings.
I'm running birddog firmware 4.5.3790-LTS, but it's also a P100 so not sure if it actually supports NDI5? (so also maybe didn't get that firmware)
doggy  
#7 Posted : Thursday, July 21, 2022 8:12:21 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 5,142
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 286 times
Was thanked: 932 time(s) in 770 post(s)
Originally Posted by: Timmy-o Go to Quoted Post
Thanks @mavik and @doggy
When I click configure source it opens my web browser to the birddog web UI (I assume that's correct), but I have a menu that runs along the top, with A/V towards the right side of the screen and no 'Tally' option under encode settings.
I'm running birddog firmware 4.5.3790-LTS, but it's also a P100 so not sure if it actually supports NDI5? (so also maybe didn't get that firmware)


https://birddog.tv/downloads/
Timmy-o  
#8 Posted : Thursday, July 21, 2022 8:36:06 AM(UTC)
Timmy-o

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/19/2022(UTC)
Posts: 3
New Zealand

Yep, that's where I got the firmware from. It appears to be the current/latest available for my camera
mavik  
#9 Posted : Thursday, July 21, 2022 3:01:14 PM(UTC)
mavik

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/23/2017(UTC)
Posts: 1,162
Man
Location: Germany

Thanks: 3 times
Was thanked: 167 time(s) in 149 post(s)
I can check my BD studios where the setting is when I get into the office again. They are not updated yet.
The beta is also available for the P100. You might want to try that as well.
The beta to me looks more be in beta in regards to the freeD support.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.