logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
TrinityBob  
#1 Posted : Thursday, April 13, 2023 12:58:23 AM(UTC)
TrinityBob

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 4/13/2023(UTC)
Posts: 3
United States
Location: Ilinois

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
We are receiving the following error message when trying to livestream to YouTube. "Invalid JSON payload received. Expected , or } after key:value pair.\nle\" Everything worked fine for our Church on 4/2/2023 but on 4/9/2023 we started receiving the error message. No changes were made to the system. Any ideas or help would be appreciated. Our current software version is 26.0.0.42. Thanks in advance for your help and suggestions.

Bob Myers
Trinity Presbyterian Church
doggy  
#2 Posted : Thursday, April 13, 2023 1:23:47 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 5,099
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 285 times
Was thanked: 923 time(s) in 762 post(s)
Originally Posted by: TrinityBob Go to Quoted Post
We are receiving the following error message when trying to livestream to YouTube. "Invalid JSON payload received. Expected , or } after key:value pair.\nle\" Everything worked fine for our Church on 4/2/2023 but on 4/9/2023 we started receiving the error message. No changes were made to the system. Any ideas or help would be appreciated. Our current software version is 26.0.0.42. Thanks in advance for your help and suggestions.

Bob Myers
Trinity Presbyterian Church


Check the youtube key

Also usefull is sending an error report to vamic support

https://forums.vmix.com/.../t8735-Possible-JSON-bug
TrinityBob  
#3 Posted : Thursday, April 13, 2023 2:13:54 AM(UTC)
TrinityBob

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 4/13/2023(UTC)
Posts: 3
United States
Location: Ilinois

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Doggy,

Thanks for the reply. We did send an error report to vMix support and thought we would try the forums too, as sometimes forums are faster than technical support replies. :) I did read the JSON bug you referenced, and this information does not seem to pertain to our situation.

The person who installed our video system in the Church set everything up for us. All we do before each livestream Church service is open vMix, click on the Last button, which preloads all the cameras, audio, etc. then we click on the COG icon button next to the Stream button which takes us to our preset YouTube profile where we click on the YouTube Settings button, where we setup this weeks sermon Title and set Privacy to public. All this is done under the "Create Stream Automatically" section. Once we do this, we hit the "Save and Close" button. Next all we ever had to do is click the Stream button, it turns red and we are streaming. This worked flawlessly for about 6 weeks then this last Sunday, 4/9/2023, we started receiving the error message referenced as soon as we hit the Stream button. As you can see we have never done anything with JSON, that is why I do not believe your referenced JSON bug pertains to our situation. Do you agree?

Thanks for your reply!
TrinityBob  
#4 Posted : Thursday, April 13, 2023 2:51:21 AM(UTC)
TrinityBob

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 4/13/2023(UTC)
Posts: 3
United States
Location: Ilinois

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Finally got it working!!!

What we did is loaded a previous saved .vmix "profile" under the Open menu, made sure this profile was able to broadcast. Closed out this "profile" and reloaded the troublesome "profile" and it worked.

Hope this helps people in the future!
thanks 1 user thanked TrinityBob for this useful post.
doggy on 4/13/2023(UTC)
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.