logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Korne_B  
#1 Posted : Monday, August 8, 2022 2:42:09 AM(UTC)
Korne_B

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/11/2021(UTC)
Posts: 9
Netherlands

Thanks: 7 times
I'd like to use the datasource routine in vMix for importing data to use for other actions, for instance to use it to set a PreviewInput.

So i made a title called RUNDOWNPANEL with to items: PVW_ITEM_NR and PVW_CONTENT_TEXT

Then i made this:
dim PVW_ITEM as String = Input.Find("RUNDOWNPANEL").Text("PVW_ITEM_NR.Text")
dim PVW_CONTENT as String = Input.Find("RUNDOWNPANEL").Text("PVW_CONTENT_TEXT.Text")

API.Function("PreviewInput", Input:=PVW_ITEM)
This works fine, when the string of PVW_ITEM_NR = "1", the first input will be set in Preview

But when I try
API.Function("PreviewInput", Input:=PVW_CONTENT)
It does not work though the string of PVW_CONTENT_TEXT = "CAM 1"

Hope to get some advice here.

Thx in advance.
doggy  
#2 Posted : Monday, August 8, 2022 3:10:48 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 4,219
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 244 times
Was thanked: 758 time(s) in 618 post(s)
Originally Posted by: Korne_B Go to Quoted Post
I'd like to use the datasource routine in vMix for importing data to use for other actions, for instance to use it to set a PreviewInput.

So i made a title called RUNDOWNPANEL with to items: PVW_ITEM_NR and PVW_CONTENT_TEXT

Then i made this:
dim PVW_ITEM as String = Input.Find("RUNDOWNPANEL").Text("PVW_ITEM_NR.Text")
dim PVW_CONTENT as String = Input.Find("RUNDOWNPANEL").Text("PVW_CONTENT_TEXT.Text")

API.Function("PreviewInput", Input:=PVW_ITEM)
This works fine, when the string of PVW_ITEM_NR = "1", the first input will be set in Preview

But when I try
API.Function("PreviewInput", Input:=PVW_CONTENT)
It does not work though the string of PVW_CONTENT_TEXT = "CAM 1"

Hope to get some advice here.

Thx in advance.


Should work , check for correct name of the wanted input!
in your script might help to check using
console.writeline(PVW_CONTENT_TEXT )
to verify the data retrieved from the title is also correct

Tip: avoid spaces !
thanks 1 user thanked doggy for this useful post.
Korne_B on 8/8/2022(UTC)
Korne_B  
#3 Posted : Monday, August 8, 2022 5:13:43 AM(UTC)
Korne_B

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/11/2021(UTC)
Posts: 9
Netherlands

Thanks: 7 times
I removed the spaces, so no "Cam 1" but Cam_1" but still not working.
When using PVW_ITEM the console turns the right number but this is the return from the console with (PVW_CONTENT_TEXT):
Starting Script "GS_PREV"

Stopping Script "GS_PREV"
So just a blank line.

Any suggestions?
doggy  
#4 Posted : Monday, August 8, 2022 7:50:14 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 4,219
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 244 times
Was thanked: 758 time(s) in 618 post(s)
Originally Posted by: Korne_B Go to Quoted Post
I removed the spaces, so no "Cam 1" but Cam_1" but still not working.
When using PVW_ITEM the console turns the right number but this is the return from the console with (PVW_CONTENT_TEXT):
Starting Script "GS_PREV"

Stopping Script "GS_PREV"
So just a blank line.

Any suggestions?


Looks like your data is not going into the textblock of the title or the reference to reading it from the tilte is wrong somehow .
I did test with putting a text in a title ( diff reference to the textblock name) be it manual or with datasourceand reading it according to your "code" and it worked
Check the naming of the title textblocks

Code:
dim PVW_CONTENT as String = Input.Find("Title 0- The Classic Blue.gtzip").Text("Headline.Text")
console.writeline(PVW_CONTENT )  'input named "demo" ; title & data source content "demo"
API.Function("PreviewInput", Input:=PVW_CONTENT)



BTW one can display code much easier to read in post using choose language for syntac highlighting
Code:
Starting Script "GS_PREV"

Stopping Script "GS_PREV"
Korne_B  
#5 Posted : Monday, August 8, 2022 8:44:41 AM(UTC)
Korne_B

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/11/2021(UTC)
Posts: 9
Netherlands

Thanks: 7 times
So far so good with commandline prompt.
But no change in Preview.
Tomorrow I will create a new blank input and name it “demo”. See what happens then.
I will let you know
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.