logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

13 Pages«<10111213>
Options
Go to last post Go to first unread
xaver  
#221 Posted : Wednesday, February 10, 2021 1:55:17 AM(UTC)
xaver

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/11/2016(UTC)
Posts: 342
Man
Location: Europe

Thanks: 22 times
Was thanked: 32 time(s) in 26 post(s)
Originally Posted by: admin Go to Quoted Post
Hi,

For the Mark Out option, that has already been supported since the first release of replay, press Mark Out first then Mark In and it will work.

Regards,

Martin
vMix


it'S not working
only -20,-10,-5 sets Mark Out and in
Out alone no function
admin  
#222 Posted : Wednesday, February 10, 2021 1:57:14 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,789
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3411 time(s) in 1303 post(s)
Sorry, I should clarify, you still use Mark In, but you can choose a time prior for Mark Out and it will work it out automatically.
thanks 1 user thanked admin for this useful post.
Rinsky on 2/11/2021(UTC)
ruudboon  
#223 Posted : Wednesday, February 10, 2021 4:38:13 AM(UTC)
ruudboon

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 7/3/2020(UTC)
Posts: 16
Netherlands
Location: Amsterdam

I tried the "Show Blank Frame on Disconnect" feature of vMix call.
I currently see a black frame instead of the last video frame. I was expecting a transparent frame so you can use the multi layers to set a default background. Is this intended behaviour?

One more thing I noticed, I'm unable to copy/paste values in the Colour Adjust window.
pba  
#224 Posted : Thursday, February 11, 2021 4:08:11 AM(UTC)
pba

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/14/2015(UTC)
Posts: 135
Location: Hungary

Thanks: 36 times
Was thanked: 23 time(s) in 19 post(s)
Today I'm tested the latest version: the replay with one NDI source freezing in every 4-5-6 seconds without any reason (with activated recording). The render time and other things are normal, and the problem is exist with all codec settings (LQ, HQ, etc.)

The incoming NDI feed is stable, I checked in VMIX and with NDI Studio monitor, so its not a network problem. For the recording SSD was used, its not a bandwith problem.

As I see well, there is another user with the same problem:
https://forums.vmix.com/...eezing-on-NDI-input-only

Thank you!
admin  
#225 Posted : Thursday, February 11, 2021 12:58:29 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,789
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3411 time(s) in 1303 post(s)
Hi,

This means the frame rate of that source does not match replay.
You will need to double check what the NDI source is sending is actually the same frame rate as both replay and the input reports, otherwise
it will stutter every few seconds.

Also note desktop capture and other NDI sources that do not have a consistent frame rate cannot be used.

Regards,

Martin
vMix
thanks 3 users thanked admin for this useful post.
sinc747 on 2/11/2021(UTC), Roi on 2/12/2021(UTC), eduardocfs on 2/12/2021(UTC)
pba  
#226 Posted : Friday, February 12, 2021 7:51:36 AM(UTC)
pba

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/14/2015(UTC)
Posts: 135
Location: Hungary

Thanks: 36 times
Was thanked: 23 time(s) in 19 post(s)
Hello Martin,

thank you for the answer!
I will double check the things. Anyway I checked the NDI source with NEWTEK NDI Studio Monitor, and it was contant framerate without any stuttering.

I will do more testing soon, and give some update with the result.

Thank you!
umek  
#227 Posted : Saturday, February 13, 2021 2:55:52 AM(UTC)
umek

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 4/8/2015(UTC)
Posts: 29
Location: Zagreb

Thanks: 3 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi Martin,

Doing great job!

Little bug to report.

When you create a new replay project and set Master Audio Channels to busA it works perfectly but if you change your mind and in Instant Replay configuration change it to other bus it doesn't change, even with stop-start rec.

It would be cool to change it on the fly if you need it in the middle of the production.

Cheers!
Rinsky  
#228 Posted : Saturday, February 13, 2021 11:06:56 PM(UTC)
Rinsky

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/2/2013(UTC)
Posts: 450

Thanks: 38 times
Was thanked: 37 time(s) in 33 post(s)
Another bug, but it's hard to replicate because it's not always like this:

Match Replay Speed doesn't always work when using fade transition between events. The old flickering made its comeback.
admin  
#229 Posted : Sunday, February 14, 2021 1:54:24 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,789
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3411 time(s) in 1303 post(s)
Originally Posted by: umek Go to Quoted Post
Hi Martin,

Doing great job!

Little bug to report.

When you create a new replay project and set Master Audio Channels to busA it works perfectly but if you change your mind and in Instant Replay configuration change it to other bus it doesn't change, even with stop-start rec.

It would be cool to change it on the fly if you need it in the middle of the production.

Cheers!


I'm not able to replicate unfortunately, works fine for me, though one thing is the Master Audio Channels box should be disabled while recording, so we'll change that in the next update.
So maybe you changed it prior to stopping recording in which case when recording again it won't have changed, as the change occurred while recording which is not supported.
admin  
#230 Posted : Monday, February 15, 2021 3:06:08 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,789
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3411 time(s) in 1303 post(s)
vMix 24.0.0.45 beta released

https://cdn.vmix.com/download/vmix24preview.exe

* NDI updated to latest 4.6.1
* Offline inputs loaded from preset now always show Offline in title to differentiate from operational inputs.
* ReplaySwapChannels shortcut was not working correctly
* Replay MultiView will now show active channel by highlighting A or B squares with active colour.
* Replay Master Audio Channel dropdown now correctly disabled when recording. It can be changed when recording is stopped.
* vMix Social update for Facebook, on some servers the photo for a comment may not have had a unique filename leading to the same photo on different comments. We've added further
information to each photo filename to keep them unique.

Regards,

Martin
vMix
thanks 8 users thanked admin for this useful post.
raugert on 2/15/2021(UTC), stigaard on 2/15/2021(UTC), chiscort on 2/15/2021(UTC), DetoxX on 2/15/2021(UTC), Roi on 2/15/2021(UTC), ask on 2/16/2021(UTC), eduardocfs on 2/16/2021(UTC), avsoundguy on 2/19/2021(UTC)
Follo  
#231 Posted : Monday, February 15, 2021 9:13:20 PM(UTC)
Follo

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/10/2019(UTC)
Posts: 30
Man
Germany
Location: Bonn

Thanks: 1 times
Was thanked: 9 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: admin Go to Quoted Post
vMix 24.0.0.45 beta released

https://cdn.vmix.com/download/vmix24preview.exe

* NDI updated to latest 4.5.1
* Offline inputs loaded from preset now always show Offline in title to differentiate from operational inputs.
* ReplaySwapChannels shortcut was not working correctly
* Replay MultiView will now show active channel by highlighting A or B squares with active colour.
* Replay Master Audio Channel dropdown now correctly disabled when recording. It can be changed when recording is stopped.
* vMix Social update for Facebook, on some servers the photo for a comment may not have had a unique filename leading to the same photo on different comments. We've added further
information to each photo filename to keep them unique.

Regards,

Martin
vMix


Hi Martin,

thx for the update. Just a question, do you mean "updated to NDI 4.6.1.0" , because that's the latest version? You can check it if you install the latest NDI Tools and go to the install folder (C:\Program Files\NewTek\NDI 4 Tools\Runtime), rightclick the Processing.NDI.Lib.x64.dll and then check the details tab. The official homepage for the NDI Tools is not up to date, it is still on 4.5 but when you download the latest version it's 4.6.1.0.

Regards,

Michel
admin  
#232 Posted : Tuesday, February 16, 2021 1:40:21 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,789
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3411 time(s) in 1303 post(s)
Yes sorry that was a typo. 4.6.1 is the NDI in this release.
thanks 1 user thanked admin for this useful post.
Roi on 2/16/2021(UTC)
BenC  
#233 Posted : Tuesday, February 16, 2021 7:22:52 AM(UTC)
BenC

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/7/2021(UTC)
Posts: 5
South Africa

Dear Martin

Thanks so much for your reply to my 2 previous issues. Its awesome to have speedy responses.

One more query or potential bug...

I have a problem with embedded audio out on various Blackmagic hardware from 2 different systems running vMix 24.

The audio is choppy and not usable.

I tried on a desktop i7 system with a BM Ultrastudio 4k mini and a Dell i7-9thGen-16GB-RTX2060 laptop with a BM Duo 2 in an external case. In both cases the BM hardware is on Thunderbolt.

On both systems the embedded audio on the master out is broken up and unusable. The audio on the master on the system is fine, whether played through speakers or a USB audio interface.

It happens whether I send the audio to the master and then send the master to the External out, or alternatively if I must the master and add the BM output as a separate audio device on Bus A and feed it the audio. Obviously I'm not doing both at the same time!

I wonder if there's anything I've missed, or if this is something you can check/replicate. My audio output always seemed fine on vMix 23 on these systems.

Thanks
Regards
BenC
admin  
#234 Posted : Tuesday, February 16, 2021 12:27:54 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,789
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3411 time(s) in 1303 post(s)
There have been no changes at all to external output or audio handling in vMix 24.
So you will need to check what has changed in your setup if you have installed 23 again without the issue.
Perhaps you have audio duplicated somewhere, or set in Audio Outputs to the decklink in addition to external output which will cause problems.

So go through carefully all the settings and compare is my advice to find the cause.
stevespaw  
#235 Posted : Wednesday, February 17, 2021 1:43:16 AM(UTC)
stevespaw

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/12/2015(UTC)
Posts: 448
Man
Location: Kansas City, MO USA

Thanks: 126 times
Was thanked: 74 time(s) in 56 post(s)
Originally Posted by: admin Go to Quoted Post
vMix 24.0.0.45 beta released

https://cdn.vmix.com/download/vmix24preview.exe

* NDI updated to latest 4.6.1
* Offline inputs loaded from preset now always show Offline in title to differentiate from operational inputs.
* ReplaySwapChannels shortcut was not working correctly
* Replay MultiView will now show active channel by highlighting A or B squares with active colour.
* Replay Master Audio Channel dropdown now correctly disabled when recording. It can be changed when recording is stopped.
* vMix Social update for Facebook, on some servers the photo for a comment may not have had a unique filename leading to the same photo on different comments. We've added further
information to each photo filename to keep them unique.

Regards,

Martin
vMix


My installs with .44 are not showing updates available, is this by design?
Just Checking,
Thanks,
Steve
admin  
#236 Posted : Wednesday, February 17, 2021 1:16:43 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,789
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3411 time(s) in 1303 post(s)
vMix 24.0.0.46 beta released

https://cdn.vmix.com/download/vmix24preview.exe

* Update Available was not working in .44 and .45. This has now been fixed.
It is recommended anybody on these versions runs vMix Update to manually update to .46 so they are kept up to date in the future.

Regards,

Martin
vMix
thanks 9 users thanked admin for this useful post.
stigaard on 2/17/2021(UTC), STADIORADIO on 2/17/2021(UTC), eduardocfs on 2/17/2021(UTC), Roi on 2/17/2021(UTC), raugert on 2/18/2021(UTC), ask on 2/18/2021(UTC), stevespaw on 2/18/2021(UTC), avsoundguy on 2/19/2021(UTC), DWAM on 2/20/2021(UTC)
srmcdowell  
#237 Posted : Saturday, February 20, 2021 10:54:37 AM(UTC)
srmcdowell

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 2/20/2021(UTC)
Posts: 1
United States
Location: North Carolina

I've just upgraded from 43 to 46 and lost the ability to use my USB-attached webcam as an input.

The webcam is a Microsoft LifeCam Cinema. It was working fine prior to the upgrade, now it freezes for 20-30 seconds, then displays this message:

AddNewInput
Capture Device Is Not Supported, Device Reported the following: Capture
32595559-0000-0010-8000-00aa00389b71

Not critical for me, but its functionality that's broken since 43.
admin  
#238 Posted : Saturday, February 20, 2021 11:27:38 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,789
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3411 time(s) in 1303 post(s)
Hi,

This won't be caused by vMix or the update (as we have not made any changes to camera input functionality at all in vMix 24).
The error indicates something has happened with the device, perhaps it has recently become faulty.

Try different USB ports and a computer restart, also try in other apps like the built in Windows camera app.

Regards,

Martin
vMix
thanks 1 user thanked admin for this useful post.
eduardocfs on 2/22/2021(UTC)
jvphobic  
#239 Posted : Monday, February 22, 2021 2:38:14 AM(UTC)
jvphobic

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/23/2016(UTC)
Posts: 101
Location: Milwaukee

Thanks: 1 times
Was thanked: 11 time(s) in 10 post(s)
Possible bug in IR.

For me when I am playing an IR in Vmix24 (.46) and I hit the -20 button it immediately jumps to that replay. I currently have it set to A/B but it doesn't seem to matter. Or when I hit the pre-set buttons or use the function: Function=ReplayMarkInOut&Value=15.

But, if I hit mark in & then mark out manually or with a script, it does NOT jump to the last replay.

So, I don't know if that is a bug or the way it is supposed to happen. If anyone else is using Vmix24 and can verify that is how it works for them as well, I would appreciate it.
Martin Block  
#240 Posted : Monday, February 22, 2021 9:43:58 AM(UTC)
Martin Block

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/17/2020(UTC)
Posts: 59
Philippines
Location: Makati City

Thanks: 10 times
Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
Hi,

All the virtual sets I created are now not showing up as thumbnails anymore.
I need to browse every time and select the corresponding folder. I suppose, this is a bug in vMix24 as I did not encounter this before.

Cheers

Martin
Users browsing this topic
13 Pages«<10111213>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.