logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
telemaster  
#1 Posted : Thursday, July 10, 2014 7:41:20 AM(UTC)
telemaster

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/10/2014(UTC)
Posts: 3
Man
Location: Russia, Volgograd

Hi! I installed vmix12. Have a problem: Sometimes, when you try to switch the clip, the program does not respond to any buttons quickplay. This happens with video files and pictures. Toggle buttons cut, fade, and other available. Pressed the button stops at all. Only one video freezes, others are included with no problems. After a while, can start to hang another video. Encoding files in AVI. Resolution no more than 1024x768. What to do?
Egriswold  
#2 Posted : Thursday, July 10, 2014 12:19:32 PM(UTC)
Egriswold

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/29/2011(UTC)
Posts: 290
Man
Location: Florida

Thanks: 4 times
Was thanked: 34 time(s) in 33 post(s)
telemaster, Can you post your system details here? Also are you running any anti-virus programs ?
regards
telemaster  
#3 Posted : Thursday, July 10, 2014 2:51:10 PM(UTC)
telemaster

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/10/2014(UTC)
Posts: 3
Man
Location: Russia, Volgograd

Microsoft Windows 7 Максимальная
6.1.7601 Service Pack 1 Сборка 7601
HP Pavilion g6 Notebook PC
x64-based PC
Intel(R) Core(TM) i3-3120M CPU @ 2.50GHz, 2500 МГц, ядер: 2, логических процессоров: 4
AMD Radeon HD 7600M Series
(RAM) 6,00 ГБ
Antivirus: Microsoft Securiry Essentials

vmix: 11.0.0.63
I just opened a project in which it would halt the video switching. While pictures and video is switched without problems. This has already happened several times when supply program at the most inopportune moment.
Vmix same version installed on the desktop (win7 32bit), also have an antivirus Microsoft Securiry Essentials installed. The problem with the inability to switch the video / picture was also seen on the computer.
Egriswold  
#4 Posted : Friday, July 11, 2014 1:58:09 PM(UTC)
Egriswold

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/29/2011(UTC)
Posts: 290
Man
Location: Florida

Thanks: 4 times
Was thanked: 34 time(s) in 33 post(s)
System may be a little under powered. Have referenced the system requirements? Here vMix hardware supported
Also if you're using a laptop what are you using to capture video sources ?
telemaster  
#5 Posted : Friday, July 11, 2014 3:04:16 PM(UTC)
telemaster

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 7/10/2014(UTC)
Posts: 3
Man
Location: Russia, Volgograd


Yes. The laptop fulfills system requirements. I don't use the laptop for video capture. I broadcast only ready avi files.
Egriswold  
#6 Posted : Saturday, July 12, 2014 9:44:57 AM(UTC)
Egriswold

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/29/2011(UTC)
Posts: 290
Man
Location: Florida

Thanks: 4 times
Was thanked: 34 time(s) in 33 post(s)
I see, what resolution, codec and bit rate are these files? Also do they reside on a separate drive from OS ? I know a lot of laptops tend to use 5400 rpm instead of 7200 rpm drives so it could be a simple bandwidth issue.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.