logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
JefHaugh  
#1 Posted : Friday, August 21, 2020 12:52:56 AM(UTC)
JefHaugh

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/19/2020(UTC)
Posts: 4
United States
Location: Oakton

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I purchased xSplit to use a virtual background with vMix (I'm streaming to FB and Zoom while recording). VMix is great for that!

For some reason, vMix is not getting any audio from xSplit. I can add the XSplit Vcam but it is silent. When I click on the "audio settings" in vMix, nothing happens (like it is not even seeing audio as an option). I'm using the default input, but none of the options ("Composite" "S Video" "HDMI" ...) worked.

I don't see any controls for audio output on XSplit.

I'm using the latest Win10 release, vMix (23.0.0.60x64) and the latest xSplit (2.0.2008.1803)

Any thoughts?
JefHaugh  
#2 Posted : Friday, August 21, 2020 10:40:14 PM(UTC)
JefHaugh

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/19/2020(UTC)
Posts: 4
United States
Location: Oakton

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Update: XSplit tech support says that it does not receive the audio from the camera. So xMix won't let me change audio settings that don't exist.

So the answer is: when I add the xsplit video, I select the camera as usual, but must select the audio device as the webcam. If I don't do it then, I can't change it later, as far as I can tell.

A nice feature would be the ability to change the audio device later.

But problem solved (mostly).
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.