logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
doggy  
#1 Posted : Thursday, June 26, 2014 7:24:59 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 2,129
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 116 times
Was thanked: 387 time(s) in 320 post(s)
Hi

I just noticed that I am having problems recording in mp4. (dropped frames due to HD or cpu although all settings were the same). also cpu usage is shooting through the roof.
I checked and also had the same problem using v12 which was strange as I didn't had the problem before.
Did a restore to point prior to v13 install (and eliminate additional software installs to be sure) and all was ok again, installed v13 and again the problem came back but by now I can not restore to previous situation anymore.
Fyi both versions are installed in different directories which I do for any version update.

any ideas
admin  
#2 Posted : Thursday, June 26, 2014 8:17:45 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,506
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2755 time(s) in 1151 post(s)
There is only one vMix Audio device vMix uses for recording and vMix 12 is not compatible with vMix 13.
So whatever version of vMix you installed last will work correctly when recording, while the other will not.

doggy  
#3 Posted : Thursday, June 26, 2014 8:56:06 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 2,129
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 116 times
Was thanked: 387 time(s) in 320 post(s)
Understand but why would I have a problem with v13 (if I ignore v12) or would a complete cleanup /uninstaal first help ?
admin  
#4 Posted : Thursday, June 26, 2014 9:01:25 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,506
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2755 time(s) in 1151 post(s)
To help me work out what is going on try the following tests:

1. Install vMix 12 again and run a test MP4 recording
2. Install vMix 13 and run a test MP4 recording there

Provide the output of both log files and I will see what might be happening.
doggy  
#5 Posted : Thursday, June 26, 2014 10:23:15 AM(UTC)
doggy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/27/2012(UTC)
Posts: 2,129
Belgium
Location: Belgium

Thanks: 116 times
Was thanked: 387 time(s) in 320 post(s)
send by email
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.