logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
admin  
#1 Posted : Sunday, August 14, 2011 1:49:26 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,783
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3366 time(s) in 1296 post(s)
vMix 2011 v11 has been released.
Full details available on the Download page:

http://www.vmix.com.au/download.aspx

Please report any bugs or issues in this thread.

Enjoy!

Martin
vMix
melody  
#2 Posted : Monday, August 15, 2011 8:54:52 AM(UTC)
melody

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/4/2010(UTC)
Posts: 395
Location: Faro - Portugal

Thanks: 71 times
Was thanked: 37 time(s) in 36 post(s)
hi martin,

i founded a way around the problem i have with my firewire cams. i had to set audio render to "null". now my 2 cams are working well.

thank you for attention, regards

melody
www.espiritosanto.cc
melody  
#3 Posted : Monday, August 15, 2011 3:09:05 PM(UTC)
melody

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/4/2010(UTC)
Posts: 395
Location: Faro - Portugal

Thanks: 71 times
Was thanked: 37 time(s) in 36 post(s)
hi again martin,

virtual device is presenting some artifacts on output. please martin take a look on it.

regards,

melody
www.espiritosanto.cc
admin  
#4 Posted : Monday, August 15, 2011 10:19:29 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,783
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3366 time(s) in 1296 post(s)
Hi Melody,

I am not seeing any artifacts in testing using Flash Media Live Encoder, could you be more specific?

Thanks,

Martin
vMix
dundurs  
#5 Posted : Friday, August 19, 2011 2:39:57 PM(UTC)
dundurs

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/24/2011(UTC)
Posts: 272

Thanks: 10 times
Was thanked: 45 time(s) in 22 post(s)
Hello, Martin,

Could you please elaborate which other codecs are supported in new version besides CineForm?
I am refering to http://www.vmix.com.au/download.aspx

Dundurs
omnisound  
#6 Posted : Tuesday, August 23, 2011 5:14:35 AM(UTC)
omnisound

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 3/19/2011(UTC)
Posts: 24
Man
France
Location: France

Hi ADMIN. I've a problem with the date (the hour exactly) in the AVI output file. The problem is the same for older versions of VMIX. I've discover that the date who is write in the output file name is in reality pron the last file.

Can you tell me if I'm the only one to have this problem. I've test it on 3 PCs.

You can see this picture, it's more clear ;-)

Regards.

UserPostedImage
admin  
#7 Posted : Tuesday, August 23, 2011 6:26:21 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,783
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3366 time(s) in 1296 post(s)
Hi omnisound,

The date in the AVI file is when the recording first starts in vMix.
I'm guessing you have the date column setup to show the modified time, that is the time when the recording finished.

Regards,

Martin
vMix
Luc Henrion  
#8 Posted : Wednesday, August 24, 2011 10:18:22 AM(UTC)
Luc Henrion

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 2/6/2011(UTC)
Posts: 79
Man
Location: Belgium

Thanks: 1 times
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
yes you have the choice between "modifié le" (in french) and "date de création". Use a right-clic on the bar to display one or another or both.

in french: effectivement il doit s'agir d'un choix d'affichage, un clic droit sur la barre supérieure permet de choisir entre la date de création et/ou de modification
omnisound  
#9 Posted : Saturday, August 27, 2011 3:52:53 AM(UTC)
omnisound

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 3/19/2011(UTC)
Posts: 24
Man
France
Location: France

Thank you admin.

Merci Luc. ça fait plaisir de voir un francophone sur le forum !
mas  
#10 Posted : Thursday, September 1, 2011 12:24:55 PM(UTC)
mas

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/23/2011(UTC)
Posts: 13
Location: Madrid, Spain

Hi Martin.
I have just started testing vMix 2011 v11 and found a problem using BlackMagic Decklink hardware as external output.

Test environment:
- Windows 7 pro 64 bit platform with BlackMagic Decklink SDI or Decklink Quad boards (both types separatedly tested)
- Basic HD vMix licenses with vMix 2011 v11
- 720x576 resolution
- Input to VMix. Different cases: Decklink board capture or video file play (only one input in each test case)
- External output. Decklink renderer, SDI port in BlackMagic board (Quad and SDI have been tested), connected with SDI cable to a SDI recorder.

Problem description:
- When External "Start" is clicked, only a frozen frame appears in the SDI recorder, and vMix interface buttons stop working (External "Stop" or any mixing functions dont work)

Same environment works fine with vMix 2011 v9b.

Best regards,

Antonio
admin  
#11 Posted : Friday, September 2, 2011 12:48:07 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,783
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3366 time(s) in 1296 post(s)
Hi,

A couple of things to try:

1. Check under Output Format in Performance tab of settings and try the different options to see if any of them work.
2. Make sure the resolution and frame rate (system) in vMix matches that of the recorder.

Thanks,

Martin
vMix
admin  
#12 Posted : Friday, September 2, 2011 12:49:50 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,783
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3366 time(s) in 1296 post(s)
Also, If the audio settings have been set in External Output, try setting them to none as they block it if set incorrectly.
mas  
#13 Posted : Friday, September 2, 2011 3:38:32 AM(UTC)
mas

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 2/23/2011(UTC)
Posts: 13
Location: Madrid, Spain

Hi Martin.
Thanks for your fast response.
- I have tryed all the options in Output format (UYVY, YUY2, RGB32 and ARGB32) with the same result
- The recorder matches the vMix settings. The problem remains the same (vMix buttons stop working when External start is pushed) even if the recorder is not plugged
- The audio in External output has been allways set in none

Related with the problem description: I am using a video file playing as vMix input (I have tryed differnt formats). When the vMix buttons get blocked, the file still plays in all the vMix displays. To exit the vMix, I neeed to kill the application using the Task Manager.

Thanks again.
Regards,
Antonio
admin  
#14 Posted : Friday, September 2, 2011 9:30:33 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,783
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3366 time(s) in 1296 post(s)
Hi Antonio,

I have found the issue causing the External Output to fail under v11.
This will be fixed soon, thankyou for pointing it out.

Regards,

Martin
vMix
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.