logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

2 Pages12>
Options
Go to last post Go to first unread
admin  
#1 Posted : Thursday, October 25, 2012 1:08:29 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,186
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2322 time(s) in 1022 post(s)
vMix 8 is now available!

Please report any bugs or issues in this thread. This release will be available from the web site in a couple of days
if no bugs are discovered.

======================================================

Download vMix 8
Download vMix Desktop Capture 8 for Windows
Download vMix Desktop Capture 8 for OSX Lion and higher

======================================================

Interface

New improved "Charcoal 8" interface
Web Controller Interface for touch screen devices with Input and Transition buttons
New Auto option for PreviewSize improves Preview/Active image quality when resizing screen

Audio

Audio Meters now available next to each Input
Added option to include Master Audio with each MultiCorder recording
Fixed accuracy issues with Master Audio Meter
Fixed Presets not saving Audio settings for capture inputs
Audio Delay option now available for Audio and Capture devices
Added "Peaking Hold" feature to Audio Meters to easily identify overamplification
Eliminated flicker on all Audio Meters
Default Audio BitRate set to 48000
Frame accurate audio sync added to vMix Audio
Video List renamed to List as it now supports Audio as well
Added M3U support to List

Graphics

Improved motion when using animated titles such as the Ticker
Improved Chroma Key with advanced transparency control by adjusting the Chroma Key and Chroma Key Filter sliders
New Colour Saturation option in Input Settings
Customisable Alpha Transparency added to each Overlay channel
Photo and PowerPoint transitions now work on Overlays and Preview windows

Desktop Capture

Desktop Capture program supports Audio as well as Window selection
vMix Desktop Capture program for OSX Lion and higher available
New selection interface automatically searches network for available Desktops

Other

Additional API options added including Add/Remove Input and SetPosition
Fixed rare error when saving VideoDelay files and fixed aspect ratio issues
DV-AVI recordings are now Type 2
Added option in Settings to automatically use previous recording settings when clicking start
Fixed missing preview thumbnails when dragging the Input scroll bar
Tally Lights support now much more resilient to errors and will reconfigure devices automatically if they are accidentally unplugged

======================================================
thanks 4 users thanked admin for this useful post.
ClementN on 10/25/2012(UTC), melody on 10/25/2012(UTC), kayllastudio on 10/25/2012(UTC), RichardThor on 11/6/2012(UTC)
admin  
#2 Posted : Thursday, October 25, 2012 2:58:54 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,186
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2322 time(s) in 1022 post(s)
For those that got in early to download vMix 8 there has been a small update that fixes two issues with the Titles.
The new version is 8.0.0.48 instead of 8.0.0.46, so if you have the older version, please download it again!
thanks 1 user thanked admin for this useful post.
kayllastudio on 10/25/2012(UTC)
ali  
#3 Posted : Thursday, October 25, 2012 4:59:06 AM(UTC)
ali

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 10/9/2012(UTC)
Posts: 28
Location: lebanon

Thanks: 1 times
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Hi Martin,
Downloading and will be testing, thanks.
If you have a chance please check my comment in the (recording in black & white) thread, it would be great to have your input.

Ali
melody  
#4 Posted : Thursday, October 25, 2012 6:47:29 AM(UTC)
melody

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/4/2010(UTC)
Posts: 384
Location: Faro - Portugal

Thanks: 71 times
Was thanked: 36 time(s) in 35 post(s)
hi martin,

testing 8.0.0.48... great job martin, vmix is absolutely amazing. at once, all is running fine and stable. just some simple fixes would be necessary. remebering that i`m using vmix x64:

1. desktop capture aspect ratio doesn`t load properly with preset when source is 4:3 in case to work with widescreen output (1920x1080 in my case);
2. audio mixer is not loading with preset;
3. recording audio meter does not showing in audio mixer if user don`t confirm recording setup settings or start button, even "Automatically Setup Recording With Previous Settings" is ticked.
4. would be great if adding new desktop capture source user could select as audio source an audio device from the audio devices list of the end target computer;

thank you martin for your hard work on vmix, this new v8 is simply amazing, well done.

regards,
melody
www.espiritosanto.cc
johnparrack  
#5 Posted : Thursday, October 25, 2012 1:02:32 PM(UTC)
johnparrack

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/23/2012(UTC)
Posts: 8
Location: Bournemouth

Hi Martin, Thanks for the Latest release.

I've installed V8 on my machine and so far after some brief testing of both 64bit and 32 bit versions, I have found the same fault.

So far I've only used some flash video files as inputs, and have found that neither the master audio meter in the centre or the individual input meters function. If I set up my record, and start that, then the recording Vu lights up and seems fine..

Thanks for implementing type 2 avi, that will save me some valuable time once I get to editing after the streams.

Shall be testing quite a bit over the next few weeks, before my next stream with it all...hoping I've finally got my audio record issues sorted. Shall report back

thanks again
Famous Pictures  
#6 Posted : Thursday, October 25, 2012 1:05:13 PM(UTC)
Famous Pictures

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/27/2011(UTC)
Posts: 51

Thanks: 1 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Ticker settings (font, size) are lost if preset is saved while ticker is in motion. Text is saved by hitting the +, but nothing else.
admin  
#7 Posted : Friday, October 26, 2012 12:49:56 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,186
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2322 time(s) in 1022 post(s)
Hi John,

Adobe Flash does not provide a means of measuring the audio levels which is why they appear blank.
Where possible I would recommend converting any flash files with audio you may have to another format as flash is not all that versatile and the feature is mainly there
for cases where a conversion would not be possible (such as for lower thirds etc)

Regards,

Martin
vMix
admin  
#8 Posted : Friday, October 26, 2012 2:01:20 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,186
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2322 time(s) in 1022 post(s)
The public release of vMix 8 (8.0.0.50) has been released and posted to the download page of the web site.
It contains the following updates since 8.0.0.48:

* Titles use up to 30% less memory
* FIX: Custom aspect ratio in Desktop Capture was not saving in preset
* FIX: Audio Mixer for recording was not appearing when using the automatic configuration option.
* Minor 64bit improvements

A download link is also available for the new vMix Desktop Capture 8 program for both Windows and Mac.

http://www.vmix.com.au/download.aspx

Regards,

Martin
vMix
melody  
#9 Posted : Friday, October 26, 2012 6:27:44 AM(UTC)
melody

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 7/4/2010(UTC)
Posts: 384
Location: Faro - Portugal

Thanks: 71 times
Was thanked: 36 time(s) in 35 post(s)
hi martin,

thank you for this new fixes. Desktop Capture Aspect Ratio is perfectly now. however...

1. audio mixer for recording is not appearing when using the automatic configuration option. i stil need to click "setup -> ok" buttons to see it.
2. master audio meter is always showed even i untick "Show master audio meter in main window"

out of it, this new v8 is working very well. thank you again martin, you always do a huge amazing job.

regards,
melody
www.espiritosanto.cc
watchfulone  
#10 Posted : Saturday, October 27, 2012 12:35:45 AM(UTC)
watchfulone

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 11/15/2010(UTC)
Posts: 99
Man
Location: Jamaica

Thanks: 23 times
Was thanked: 17 time(s) in 14 post(s)
admin wrote:
vMix 8 is now available!

Please report any bugs or issues in this thread. This release will be available from the web site in a couple of days
if no bugs are discovered.

======================================================

Download vMix 8
Download vMix Desktop Capture 8 for Windows
Download vMix Desktop Capture 8 for OSX Lion and higher

======================================================

Interface

New improved "Charcoal 8" interface
Web Controller Interface for touch screen devices with Input and Transition buttons
New Auto option for PreviewSize improves Preview/Active image quality when resizing screen

Audio

Audio Meters now available next to each Input
Added option to include Master Audio with each MultiCorder recording
Fixed accuracy issues with Master Audio Meter
Fixed Presets not saving Audio settings for capture inputs
Audio Delay option now available for Audio and Capture devices
Added "Peaking Hold" feature to Audio Meters to easily identify overamplification
Eliminated flicker on all Audio Meters
Default Audio BitRate set to 48000
Frame accurate audio sync added to vMix Audio
Video List renamed to List as it now supports Audio as well
Added M3U support to List

Graphics

Improved motion when using animated titles such as the Ticker
Improved Chroma Key with advanced transparency control by adjusting the Chroma Key and Chroma Key Filter sliders
New Colour Saturation option in Input Settings
Customisable Alpha Transparency added to each Overlay channel
Photo and PowerPoint transitions now work on Overlays and Preview windows

Desktop Capture

Desktop Capture program supports Audio as well as Window selection
vMix Desktop Capture program for OSX Lion and higher available
New selection interface automatically searches network for available Desktops

Other

Additional API options added including Add/Remove Input and SetPosition
Fixed rare error when saving VideoDelay files and fixed aspect ratio issues
DV-AVI recordings are now Type 2
Added option in Settings to automatically use previous recording settings when clicking start
Fixed missing preview thumbnails when dragging the Input scroll bar
Tally Lights support now much more resilient to errors and will reconfigure devices automatically if they are accidentally unplugged

======================================================

Great job as usual, but still no title generator or simply custom titling guess i have to wait for veron 9
kayllastudio  
#11 Posted : Saturday, October 27, 2012 1:04:59 PM(UTC)
kayllastudio

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 6/11/2012(UTC)
Posts: 35
Man
Location: jakarta

Thanks: 30 times
Was thanked: 10 time(s) in 6 post(s)
v8 looks so amazing. might be more perfect when in the "manual transition" option of adding other effects not just "fade"

UserPostedImage

Uploaded with ImageShack.us
admin  
#12 Posted : Saturday, October 27, 2012 8:40:19 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,186
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2322 time(s) in 1022 post(s)
The Manual Transition uses whatever the first button is configured as (the one after Cut). So change this to change the manual effect.

Regards,

Martin
vMix
thanks 1 user thanked admin for this useful post.
kayllastudio on 10/31/2012(UTC)
Greg  
#13 Posted : Sunday, October 28, 2012 8:24:56 PM(UTC)
Greg

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 5/10/2012(UTC)
Posts: 92
Location: US

Thanks: 13 times
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Shortcut for video delay only saves one frame of video. If you press the save button on the input it will save the correct time video it is set for, but using the shortcut only saves one frame. It doesn't matter what you have set for the amount of time.

Greg
admin  
#14 Posted : Sunday, October 28, 2012 9:42:05 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,186
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2322 time(s) in 1022 post(s)
Hi Greg,

Have you set the duration for the shortcut in milliseconds? I.E to save 20 seconds it will need to be set to 20000

Regards,

Martin
vMix
thanks 1 user thanked admin for this useful post.
Greg on 10/30/2012(UTC)
julianlee  
#15 Posted : Tuesday, October 30, 2012 12:51:36 AM(UTC)
julianlee

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 5/15/2011(UTC)
Posts: 29
Man
Location: south Korea

Hi, Martin.
vMix v8 great job.

Some questions:

1. Added in a future version of the requirements:
If the end of the video playback PGM window, Preview window video automatic switching function.
(Using a short intro video is very useful.)

2. About recommended for recording h.264
cineForm codecs can not be used in vMix(x64), we are looking for an alternative.
Good suggestions on your h.264 solution, we expect.
admin  
#16 Posted : Tuesday, October 30, 2012 10:35:51 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,186
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2322 time(s) in 1022 post(s)
A small update to vMix 8 has been released (version 8.0.0.51)
Fixes the following issues:

1. Error importing settings from older versions of vMix
2. Video List loaded from preset starts from the second video instead of first.

johnparrack  
#17 Posted : Thursday, November 1, 2012 3:44:20 PM(UTC)
johnparrack

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/23/2012(UTC)
Posts: 8
Location: Bournemouth

Hi, Just a quickie to say, thx for the reply firstly and secondly....during my day of testing today had no problems, I like the new capture where it shows you computers on the network..certainly makes having to remember ip addresses a lot nicer..lol

Records were fine, and have to say using an analogue audio desk, via compressor into a Splitter, and datavideo 4ch desk and then into Vmix via my blackmagic extreme3d had no noticeable delay issues..
Also have installed the free version on a machine that I've upgraded to Windows 8 and that seems fine as well.
Famous Pictures  
#18 Posted : Friday, November 2, 2012 1:52:47 PM(UTC)
Famous Pictures

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/27/2011(UTC)
Posts: 51

Thanks: 1 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Had an audio issue with my WMV recording. Audio was delayed by 133 frames even though my delay is set to 0 using Vmix Audio.

Could some V7 settings be causing an issue?

Do you think I should completely uninstall VMix and then reinstall? I have have V7 on the computer.

Here's the log file:

10/31/2012 9:30:36 PM, StartRecording
10/31/2012 10:40:37 PM, StopRecording
10/31/2012 10:40:37 PM, Duration: 01:10:01
10/31/2012 10:40:37 PM, Frames: 126024
10/31/2012 10:40:37 PM, DroppedFrames: 6
10/31/2012 10:40:37 PM, DueToSourceFrameRate: 6
10/31/2012 10:40:37 PM, DueToHardDiskOrCPU: 0
10/31/2012 10:40:37 PM, DroppedSamples: 0
10/31/2012 10:40:37 PM, MissedSamples: 0
10/31/2012 10:40:37 PM, SyncedSamples: 0
10/31/2012 10:40:37 PM, AudioEngine
10/31/2012 10:40:37 PM, Running: True
10/31/2012 10:40:37 PM, SampleRate: 44100hz 16 Bit
10/31/2012 10:40:37 PM, MixingErrors: 0
10/31/2012 10:40:37 PM, Streams
10/31/2012 10:40:37 PM, Stream0
10/31/2012 10:40:37 PM, Samples: 0
10/31/2012 10:40:37 PM, DroppedSamples: 0
10/31/2012 10:40:37 PM, Latency: 0
10/31/2012 10:40:37 PM, Stream1
10/31/2012 10:40:37 PM, Samples: 1056867
10/31/2012 10:40:37 PM, DroppedSamples: 8
10/31/2012 10:40:37 PM, Latency: 1

admin  
#19 Posted : Saturday, November 3, 2012 12:11:03 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,186
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 2322 time(s) in 1022 post(s)
How did you determine the delay to be 133 frames? That would be around 4 to 5 seconds, is the audio ahead or behind the video?
A small clip of the issue might make it easier to determine what is happening.

Settings from a previous version would not affect the recording.

Regards,

Martin
vMix
Famous Pictures  
#20 Posted : Saturday, November 3, 2012 2:57:27 AM(UTC)
Famous Pictures

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 10/27/2011(UTC)
Posts: 51

Thanks: 1 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
admin wrote:
How did you determine the delay to be 133 frames? That would be around 4 to 5 seconds, is the audio ahead or behind the video?
A small clip of the issue might make it easier to determine what is happening.

Settings from a previous version would not affect the recording.

Regards,

Martin
vMix


The audio was delayed by 133 frames. This was how many frames I had to slide the audio during editing to put it back in sync. It did not drift and once the audio was shifted and it stayed in sync. You'll also notice the log file is missing the top section that shows the video and audio settings. This happened to the log file the previous time I reported an unusable audio issue. V7 has never had any sync issues and a 0 frame delay in the WMV record setup was always in sync.

Here is a link to a clip:
http://famous-pictures.c..._Pictures_Sync_Error.zip

I would think that because no one else has reported this WMV record issue that it may be specific to my setup, which is why I was considering a clean install.

Thanks again for your attention!

Users browsing this topic
2 Pages12>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.