logo

Live Production Software Forums


Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
GeorgeR  
#1 Posted : Sunday, August 4, 2013 11:19:35 PM(UTC)
GeorgeR

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/17/2013(UTC)
Posts: 235
Man
Location: Indiana

Thanks: 95 times
Was thanked: 29 time(s) in 28 post(s)
Hello,
Are there any plans of posting a YouTube video showing the steps necessary to use vMix with YouTube Live? Would be greatly appreciated.
Thanks,
George
admin  
#2 Posted : Monday, August 5, 2013 12:06:47 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 1/13/2010(UTC)
Posts: 4,811
Man
Location: Gold Coast, Australia

Was thanked: 3480 time(s) in 1316 post(s)
Hi George,

You should be able to put the URL and Stream details from your YouTube account directly into the Streaming feature in vMix.
As I don't have a YouTube Live account it's hard to know for sure if they require AAC audio encoding, if they do then the following article also needs to be considered;

http://forums.vmix.com.a....aspx?g=posts&t=1162

Regards,

Martin
vMix
thanks 1 user thanked admin for this useful post.
GeorgeR on 8/5/2013(UTC)
GeorgeR  
#3 Posted : Monday, August 5, 2013 12:18:17 AM(UTC)
GeorgeR

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/17/2013(UTC)
Posts: 235
Man
Location: Indiana

Thanks: 95 times
Was thanked: 29 time(s) in 28 post(s)
Thanks Martin. I'll keep looking at it. Think (???) I'm closer than I was but no "Gold Ring" yet.

If anyone else out there has a any advice or experience about using vMix with YouTube Live it will be very much appreciated.

George
r@wisla  
#4 Posted : Monday, August 5, 2013 9:10:36 AM(UTC)
r@wisla

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/5/2013(UTC)
Posts: 279
Man
Location: Poland

Thanks: 28 times
Was thanked: 40 time(s) in 37 post(s)
I tried using YouTube Live with vMix today, but after few seconds it warns me to change keyframe frequency to 2 instead of 5. I can do this on FMLE, but can I in vMix?
GeorgeR  
#5 Posted : Wednesday, August 21, 2013 5:27:04 AM(UTC)
GeorgeR

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/17/2013(UTC)
Posts: 235
Man
Location: Indiana

Thanks: 95 times
Was thanked: 29 time(s) in 28 post(s)
Hello,

I got vMix to work with YouTube Live and it works fairly well. Just want to say thanks to everyone at vMix for all your efforts with this software.

If anyone wants to have a look at the YouTube live stream I did with vMix here's the link:


Please overlook the settings in this video as I was in test mode here.

~George
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.