vMix - Live Production Software
Live Production Software Forums       www.vmix.com
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Tag as favorite
Newtek introduces the Connect Spark Pro for 4K
DWAM
#1 Posted : Monday, 9 April 2018 5:47:35 PM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 20/03/2014
Posts: 1,770
Location: Bordeaux, France

Thanks: 131 times
Was thanked: 472 time(s) in 379 post(s)
It mentions "full-bandwidth NDI" and "Hardware-based FPGA and SoC technology"



https://fr.newtek.com/connect/spark/pro/
alexandrelinhares1
#2 Posted : Sunday, 15 April 2018 6:59:49 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 22/12/2016
Posts: 47
Location: Brazil

Thanks: 15 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
DWAM wrote:
It mentions "full-bandwidth NDI" and "Hardware-based FPGA and SoC technology"



https://fr.newtek.com/connect/spark/pro/



Hi, if the camera that os plugged in outputs a 10bit 422 signal, will run the format all the into recording?
DWAM
#3 Posted : Sunday, 15 April 2018 7:24:31 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 20/03/2014
Posts: 1,770
Location: Bordeaux, France

Thanks: 131 times
Was thanked: 472 time(s) in 379 post(s)
I think so if you use a recording software that supports 10 bits 4:2:2. And a camera that outputs it too...

But wait and see when this device is released
1 user thanked DWAM for this useful post.
alexandrelinhares1 on 17/04/2018
Barney Box Lane
#4 Posted : Monday, 16 April 2018 8:45:00 PM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 20/08/2017
Posts: 137
Location: Uk

Thanks: 3 times
Was thanked: 13 time(s) in 13 post(s)
does this one have a screw hole as it's a mobile unit???
DWAM
#5 Posted : Monday, 16 April 2018 8:52:49 PM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 20/03/2014
Posts: 1,770
Location: Bordeaux, France

Thanks: 131 times
Was thanked: 472 time(s) in 379 post(s)
There's a link to the product page. Can't you just click it?
1 user thanked DWAM for this useful post.
seb666 on 17/04/2018
lael
#6 Posted : Wednesday, 18 April 2018 11:57:38 PM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 17/02/2017
Posts: 53

Thanks: 17 times
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
https://www.newtek.com/c...ect/spark/pro/features/
https://www.newtek.com/c...t/spark/pro/tech-specs/

Looks great - liking the audio input 1/4" jack. Kane/Newtek people? - can we get confirmation that this will allow for eg: an external mic to 'inject' audio into the video stream. EG: using a dslr / gopro to capture 4K video, then running a shotgun mic through external power and pre-amp into the audio stream.
kane
#7 Posted : Thursday, 19 April 2018 7:02:30 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 24/03/2016
Posts: 298
Location: Chicago, IL

Thanks: 0 times
Was thanked: 127 time(s) in 85 post(s)
I expect that it will work that way, but the only Spark Pro unit I have personally seen was at NAB which was in Dr. Cross's hands from across a crowded room of people with the tally lights wired to be lit. This product is a few months away from shipping.

Kane Peterson
NewTek
seb666
#8 Posted : Saturday, 21 April 2018 8:32:57 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 10/12/2016
Posts: 71
Location: Frankfurt, Germany

Thanks: 48 times
Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
kane wrote:
This product is a few months away from shipping.


"A few months"? Still coming in summer, or do we have to wait until IBC? ;)

kane
#9 Posted : Saturday, 21 April 2018 12:16:18 PM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 24/03/2016
Posts: 298
Location: Chicago, IL

Thanks: 0 times
Was thanked: 127 time(s) in 85 post(s)
seb666 wrote:
kane wrote:
This product is a few months away from shipping.


"A few months"? Still coming in summer, or do we have to wait until IBC? ;)



The best answer I can give is that it will ship when it is ready.

Kane Peterson
NewTek
1 user thanked kane for this useful post.
seb666 on 21/04/2018
Horbel
#10 Posted : Thursday, 26 April 2018 8:37:26 PM
Rank: Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 6/05/2017
Posts: 10
Location: Belgium

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I just tough of something:

Spark Pro is UHD 50fps wichh is amazing.

You could connect four HD sources to a blackmagic multiview 4 or a Lynx PVM1841 to create a quad and then convert it to NDI with the Spark

You end up with an UHD NDI feed that you need to crop/zoom into 4 virtual inputs in vMix.

I would be interrested to compare the cpu/gpu usage of having one UHD NDI input then split it in 4 virtual VS 4 HD one.

This gives you 4 ultra low latency / hardware encoded inputs for 995(spark)+495 USD(multiview).
DWAM
#11 Posted : Friday, 27 April 2018 2:00:15 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 20/03/2014
Posts: 1,770
Location: Bordeaux, France

Thanks: 131 times
Was thanked: 472 time(s) in 379 post(s)
Hey you again ! ;o)

You already know my thinking about it... It's an interesting workflow for NDI over the Internet in order to feed a remote location with perfectly synced sources.

Guillaume
livepad
#12 Posted : Friday, 27 April 2018 5:35:41 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 30/03/2016
Posts: 108
Location: london

Thanks: 2 times
Was thanked: 41 time(s) in 27 post(s)
DWAM wrote:
Hey you again ! ;o)

You already know my thinking about it... It's an interesting workflow for NDI over the Internet in order to feed a remote location with perfectly synced sources.

Guillaume


Hi Guillaume.

If you feed 4 x discreet HD sources from the same device via Sienna Cloud for NDI, they will be frame accurately resynchronised on delivery.
No need to do any funky quad stuff just to keep Multicam sync.

1 user thanked livepad for this useful post.
DWAM on 27/04/2018
DWAM
#13 Posted : Friday, 27 April 2018 7:29:21 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 20/03/2014
Posts: 1,770
Location: Bordeaux, France

Thanks: 131 times
Was thanked: 472 time(s) in 379 post(s)
Hi Mark

my reply followed a previous discussion about this in a fb group where I indicated I found it "funky" as you said... I wouldn't do it personnally.
However such a workflow was proposed by another user a few month ago for use with another streaming protocol like RTSP or TS where it could be a solution to solve the sync issue that occurs frequently in this case.

Thanks for the precision though, never had a chance to experiment such a thing so far.

Guillaume
Users browsing this topic
Guest
Tag as favorite
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Powered by YAF | YAF © 2003-2009, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.090 seconds.