vMix - Live Production Software
Live Production Software Forums       www.vmix.com
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Untag as favorite
AJA lo 4k Plus
Trigger
#1 Posted : Friday, 2 February 2018 2:55:00 PM
Rank: Newbie

Medals:

Groups: Registered
Joined: 2/02/2018
Posts: 2
Location: Sydney

Thanks: 1 times
Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)
Hi guys, I just purchased the AJA lo 4k Plus and was wondering if anyone has had the chance to get something live or streaming with it. There is still some software programs that aren't compatible, but wondering if anyone has found a program that does work with it?
admin
#2 Posted : Saturday, 3 February 2018 5:36:58 PM
Rank: Administration

Medals:

Groups: Administrators
Joined: 12/01/2010
Posts: 3,865
Location: Gold Coast, Australia

Thanks: 0 times
Was thanked: 1930 time(s) in 910 post(s)
Hi,

As an update, we have received the new Io 4K Plus and begun testing it.
Due to the new advanced capabilities of this device (6G/12G 4K support) a new plugin needs to be built for vMix in order for it to be detected.

Development has begun on this plugin but it may take a few months to complete, so not ETA at this stage.

Regards,

Martin
vMix
1 user thanked admin for this useful post.
Trigger on 3/02/2018
Trigger
#3 Posted : Saturday, 3 February 2018 8:22:27 PM
Rank: Newbie

Medals:

Groups: Registered
Joined: 2/02/2018
Posts: 2
Location: Sydney

Thanks: 1 times
Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)
Hi Martin,

Thank you for the reply and update on the 4k Plus.

Looking for to the plugin because we can't wait to use this!

Kind Regards.
stigaard
#4 Posted : Friday, 16 February 2018 1:28:02 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 20/05/2015
Posts: 303
Location: Copenhagen, Denmark

Thanks: 215 times
Was thanked: 52 time(s) in 42 post(s)
+1

I look forward to hear when ETA for support for AJA Io 4k Plus in vMix! :-)
Jirka Dvoracek
#5 Posted : Sunday, 4 March 2018 6:28:07 PM
Rank: Newbie

Medals:

Groups: Registered
Joined: 4/03/2018
Posts: 1
Location: Prague

Thanks: 0 times
Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)
Hello, any idea when Vmix will support AJA IO 4k Plus ?
Week, months, years ?
Thanks a lot
VVEPBrian
#6 Posted : Sunday, 29 April 2018 10:40:28 PM
Rank: Newbie

Medals:

Groups: Registered
Joined: 15/03/2018
Posts: 3
Location: Syracuse

Thanks: 0 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Since there hasn't been a reply to the last comment asking about a general timeline on support for this unit, I wanted to just confirm that there will definitely be support coming?

I also purchased an Io 4k Plus assuming that it would work, or would be supported soon since it's a nice jump up with Thunderbolt 3. So I've got one sitting in a box in my studio, and I just want to make sure it will be supported, or I may see if it can still be returned.

I'm not concerned if it isn't ready right now, or trying to be a pain....just a little worried I have a $2500 piece of hardware that I might not be able to use. Thanks in advance.
IceStream
#7 Posted : Monday, 30 April 2018 12:05:09 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 7/03/2012
Posts: 2,036
Location: Canada

Thanks: 27 times
Was thanked: 356 time(s) in 338 post(s)
vMix 21 supports AJA IO 4K Plus:
Quote:
* Support for AJA Io 4K Plus and new Kona HDMI

https://forums.vmix.com/...s&m=52943#post52943


Ice
jxlive
#8 Posted : Thursday, 31 May 2018 1:53:33 PM
Rank: Newbie

Medals:

Groups: Registered
Joined: 31/05/2018
Posts: 2
Location: Auckland

Thanks: 0 times
Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)
Hi,

Has anyone used the AJA IO 4K Plus with vMix 21 successfully?

I have a Acer Predator laptop I’m looking to use with the AJA unit and wondered what the experiences were for anyone that has one. I can’t find anything on here or reviews on YouTube about using it with vMix so hopefully someone can say it has been good for them here!

Cheers,
AJ
stigaard
#9 Posted : Thursday, 31 May 2018 2:43:24 PM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 20/05/2015
Posts: 303
Location: Copenhagen, Denmark

Thanks: 215 times
Was thanked: 52 time(s) in 42 post(s)
It is officially supported by vMix, and therefore it should work for you.. https://www.vmix.com/sof...are.aspx#capturehardware
jxlive
#10 Posted : Thursday, 14 June 2018 2:57:10 PM
Rank: Newbie

Medals:

Groups: Registered
Joined: 31/05/2018
Posts: 2
Location: Auckland

Thanks: 0 times
Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)
Just a quick update. I received the AJA IO 4K Plus yesterday and it didn't take long to get a camera signal coming through to vMix perfectly on my Acer Predator laptop (it has a USB-C port that supports Thunderbolt 3).

I tested 4 cameras in all of the SDI inputs and again, all good :)

I have a DB25 to XLR breakout cable that goes into the back of the AJA and found that when I added cameras the XLR audio coming in stopped working. It just randomly muted.

The fix for this was to make sure the AJA Control Panel is downloaded. Once the inputs are all in vMix, go to the AJA Control Panel and under the Audio settings make sure the dropdown is selected to Analogue. The audio will then come through vMix. Hope that helps!

AJ
Users browsing this topic
Guest (2)
Untag as favorite
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Powered by YAF | YAF © 2003-2009, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.063 seconds.