vMix - Live Production Software
Live Production Software Forums       www.vmix.com
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Tag as favorite
replays problem
STADIORADIO
#1 Posted : Monday, 13 February 2017 9:08:06 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 30/09/2013
Posts: 86
Location: stadioradio

Thanks: 13 times
Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)

Good evening everyone. I'm doing some tests with Instant Replay to get familiar with the system. While I was doing a live stream generated by Vmix some replays that showed slowdowns and sudden accelerations, as well as a still image. What could be the problem? Here is the link to a replay and my pc configuration.

Thank you

https://www.youtube.com/watch?v=bKfYWVGwsds

BX80662I76700K Box Processor Intel Core I7-6700K - I7-6700k cpu @ 4.00ghz

Asus Z170-A Intel Motherboard, DDR4 1151

Asus GeForce GTX 950 STRIX graphics card, 2GB GDDR5, DC2OC

Kingston HyperX Fury 16GB Memory Kit, 2x8 GB, 2133 MHz, DDR4, ECC CL14 DIMM

Samsung 850 EVO SSD 250GB, 2.5 "SATA III 6 Gbit / s, 256-bit AES

windows 8.1 operating system




STADIORADIO
#2 Posted : Monday, 13 February 2017 9:21:27 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 30/09/2013
Posts: 86
Location: stadioradio

Thanks: 13 times
Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)
Another question.
Use
ASUS GPU Tweak II brings problems or is recommended?
Thanks again
ask
#3 Posted : Monday, 13 February 2017 10:54:25 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 12/10/2012
Posts: 645
Location: Melbourne

Thanks: 92 times
Was thanked: 114 time(s) in 103 post(s)
It looks like issues getting the footage off the hard drive. The advice is to run replays off a separate disk, not your system disk. The PC specs are fine. There may also be another process happening at the same time on your PC in the background. One other issue you have is that you have an interlaced image. When you setup your input make certain that you have turned de-interlacing on. This won't affect the speed issue however.
1 user thanked ask for this useful post.
STADIORADIO on 13/02/2017
admin
#4 Posted : Monday, 13 February 2017 12:15:37 PM
Rank: Administration

Medals:

Groups: Administrators
Joined: 12/01/2010
Posts: 3,603
Location: Gold Coast, Australia

Thanks: 0 times
Was thanked: 1600 time(s) in 808 post(s)
Hi,

Make sure the latest vMix 18 is installed and also when adding the camera that you select the correct interlaced frame rate there
and also in your Replay session.

The interlaced lines show that p frames rates have been selected instead.

Regards,

Martin
vMix
1 user thanked admin for this useful post.
STADIORADIO on 13/02/2017
gunpet
#5 Posted : Wednesday, 14 June 2017 3:54:52 AM
Rank: Newbie

Medals:

Groups: Registered
Joined: 14/06/2017
Posts: 1
Location: Sweden

Thanks: 0 times
Was thanked: 0 time(s) in 0 post(s)
Were a Swedish productioncompany using vMix every week.

We also experienced this "bug" a few times.

Last weekend we got the same result on TWO PCs and one of them we normally use only for Replays.

It automatically plays in slowmo - suddenly stops - plays 200% - pauses etc.
Couldnt get it to work at all sadly.


We now came home from production tour and reconnected the same gear - suddenly it works....

We really need to know whats causing this.

Links to really bad replays (every single replay looked like this from BOTH computers IE catastroph for us..):

https://www.youtube.com/...HI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/...cQ&feature=youtu.be

We use NDI to get the cameras to the "replay-machine" and send it back the same way.
I figured it was something with NDI that casued it but when i tried replays on the main PC i got the same bad result.

/Gunnar Petersen, StreamTeam Sweden


Users browsing this topic
Guest
Tag as favorite
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Powered by YAF | YAF © 2003-2009, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.044 seconds.