vMix - Live Production Software
Live Production Software Forums       www.vmix.com
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Tag as favorite
Where can I download previous vMix 18 version?
RoboST
#1 Posted : Tuesday, 10 January 2017 2:11:37 PM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 2/09/2014
Posts: 67
Location: Washington

Thanks: 18 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I would to roll back / install 18.0.0.58..

.59 with my Virtual Inputs and Multiview, audio doesn't seem to come in consistently from the NDI source.

I didn't have this issue with .58


Also, can I just run the .58 installer while .59 is the current version installed?
DWAM
#2 Posted : Tuesday, 10 January 2017 7:03:59 PM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 20/03/2014
Posts: 1,475
Location: Bordeaux, France

Thanks: 113 times
Was thanked: 376 time(s) in 307 post(s)
vMix auto update stores the installers in your documents folder
RoboST
#3 Posted : Wednesday, 11 January 2017 8:41:07 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 2/09/2014
Posts: 67
Location: Washington

Thanks: 18 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Is there any issue running the .58 Installer with .59 installed?

Or, should I uninstall .59 and then run the .58 Installer?
richardgatarski
#4 Posted : Wednesday, 11 January 2017 9:07:38 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 18/02/2014
Posts: 1,118
Location: Stockholm

Thanks: 89 times
Was thanked: 161 time(s) in 136 post(s)
no issue, just run the .58
admin
#5 Posted : Wednesday, 11 January 2017 12:04:55 PM
Rank: Administration

Medals:

Groups: Administrators
Joined: 12/01/2010
Posts: 3,603
Location: Gold Coast, Australia

Thanks: 0 times
Was thanked: 1600 time(s) in 808 post(s)
Hi,

Can you describe the problem in a bit more detail?
Obviously it is not recommended to roll back to a previous version, as without reporting the problem
there is no guarantee it will be fixed in a future release.

(There are no known issues with NDI in .59)

Regards,

Martin
vMix
RoboST
#6 Posted : Wednesday, 11 January 2017 12:31:42 PM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 2/09/2014
Posts: 67
Location: Washington

Thanks: 18 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I'm working on it now, going through this step by step. It does still work with the basics (no PIP, no Virtual Inputs): Input1 local CAM/mic, Input 2 logo, Input 3 NDI CAM/mic

rolling back didn't change anything so now I am going through to see what has changed..

this was working before with .58.

I started using Virtual Inputs/Multiview per this thread: http://forums.vmix.com/d...aspx?g=posts&t=8598

See Post #10 for how I got it to work with .58

This is for two rooms/sets, two separate computers/cams/mics. Room1 running vMix (Inputs: Cam1*, image/logo, NDI from Room2*) and desktop capture - Room2 running NDI Connect (Cam2 on Computer 2) and NDI Monitor (Room1/Application Host for a Room1 Browser Window**).

*added Virtual Inputs with Multiview

** this is a Live stream from vMix with live interaction from fans, Performer when in Room2 can monitor/see status/live chat browser window (with audio) from Room1. Performer can walk between Room1 / Room2 seamlessly and the feed sees/hears both rooms, can change main view and PIP with Merge.

I'm using Virtual Inputs to get PIP window of the other Room (Room1 has Room2 in PIP | Room2 has Room1 in PIP) and use Merge to switch between those two. So: Room1 running vMix Inputs: Cam1, image/logo, NDI from Room2, Virtual Input from Input1 (Multiview Input3 resized for PIP), Virtual Input from Input 3 (Multiview Input1 resized for PIP).

My Preset for this was working in .58 but I noticed issues right off the bat in .59. Now that Preset doesn't even work in .58. I can't get the Mic via NDI from Room2 in this vMix setup. NDI Monitor gets the cam feed and mic from Room2.

It has worked everyday from Post #10 in the thread above until I did the in-app upgrade to .59



RoboST
#7 Posted : Thursday, 12 January 2017 6:13:07 AM
Rank: Advanced Member

Medals:

Groups: Registered
Joined: 2/09/2014
Posts: 67
Location: Washington

Thanks: 18 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I got it, went through everything and of course I went from vmix (Input by Input) first.. it was the external encoder didn't have vMix Audio selected (it got changed 2-3 days ago it seems), it had the microphone (from Room1) directly selected. I should have started troubleshooting at the other end working backwards.

My vMix preset for this (created/saved in .58) still has an issue in .59 so for now I will keep using .58 on that computer and .59+ on the others.

I also see how this happened, I reproduced it. When I did the Auto update to .59 and in the middle of the process, I closed and restarted the encoder which reset the Audio source in the encoder on that computer since vMix's was unavailable at that moment. We normally don't load the settings the the encoder, the last used is loaded on startup. Have to keep an eye on that going forward.

Users browsing this topic
Guest
Tag as favorite
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAFPro Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Powered by YAF | YAF © 2003-2009, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.046 seconds.